Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1299, 1324, bey, dönemi, olayları, osman, osmanbey, zamani

Osman Bey Dönemi Olayları ,Osmanbey Dönemi 1299 1324,Osman Bey Zamani ,Osman Bey

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osman Bey Dönemi Olayları ,Osmanbey Dönemi 1299 1324,Osman Bey Zamani ,Osman Bey

Osman Bey Dönemi Olayları ,osmanbey dönemi 1299 1324,osman bey zamani ,osman bey
Osman Bey Dönemi Olayları ,osmanbey dönemi 1299 1324,osman bey zamani ,osman bey

osman bey zaman,ı osman bey dönemi, osman bey 1299 1324, osman bey zamanı 1299 1324,osman bey dönemi 1299 1324 ,osman bey dönemi olayları ,osmanbey dönemi 1299 1324,osman bey zamani ,osman bey 1299, osman bey zamanı 1299 ,osmanbey zamanı 1299 1324,osman bey1299 1324, osmanbey zamanı ,osman bey savaşları

Osman Bey Dönemi (1281-1324)

Selçuklu Sultanı Osman Bey’e Söğüt ve havalisini vererek, Osman Beyin aşiret reisliğini kabul etti1281 yılında kayı boyunun yönetimine geçen Osman Bey Ahi’lerin en saygın kişisi Şeyh Edebâli’nin kızı Mal Hatun ile evlendiBöylece bölgedeki Ahiler ve dervişlerin desteğini kazandı
Osman Bey Söğütten sonra Bilecik, Karacahisar, İnegöl’ü aldıBaşkenti Bilecik’e taşıdı(1288)
1299’da bağımsızlığını ilan ettiSelçuklu sultanı III Alaaddin Keykubat’ın İlhanlı hükümdarı Gazan Han kuvvetleri tarafından tutulup İran’a götürülmesi üzerine Selçuklu ulemalarından bazıları ve bölgedeki Türkmen beylerinden bir kısmı oğuz geleneğine uyarak Osman Bey’in idaresine girdi1301’de Yarhisar’ı alarak başkent yaptıBunun üzerine tekfurlara yardım etmek için gelen Bizans ordusuyla yapılan 1302 Koyunhisar savaşında (Baphaeon) galip geldiBu savaş Osmanlıların Bizans’la yaptıkları ilk savaş ve ilk galibiyettirAkyazı, Mudurnu, Sapanca, Yalova ve Mudanya alınarak Bursa kuşatıldıMarmara denizinde İmrehor adası alındı
Osman Gazi ilk Osmanlı parasını bastırmıştırilk Osmanlı kadısı karamanlı Dursun Fakih Karacahisar'a tayin edilmiştir
Bu fetihler üzerine Anadolu Selçuklu Sultanı Osman Gaziye beylik alameti göndererek Eskişehir ve İnönü'yü de verdiTürk devleti geleneğine göre ; Sultana tabl, alem ve tuğ gönderilirdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com