Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cadı, hakkında, roma, tanımı, uygarlıgı

Roma Uygarlıgı Roma Uygarlıgı Hakkında Roma Çağı Roma Uygarlıgı Tanımı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Roma Uygarlıgı Roma Uygarlıgı Hakkında Roma Çağı Roma Uygarlıgı Tanımı ROMA ÇAĞI (MÖ 30-MS 395)
Roma Tarihi'nde "İmparatorluk" diye adlandırılan devir Augustus ile başlamaktadır MÖ 2 yüzyılın yarısından itibaren, Anadolu'da Hellenistik Krallıklardan bazıları Roma'ya bağlanmalarını vasiyet etmişlerdir Böylece MÖ 1 yüzyılda kurulmaya başlayan Roma eyaletleri kah savaş, kah anlaşma yoluyla tüm Doğu ve Batı Akdeniz dünyasına hakim olmuş ve MÖ 27 yılında başa geçen Augustus ile de imparatorluğa dönüşmüştür

Anadolu bu çağda, köklü geçmişinin ve kültür birikiminin de yardımıyla, Roma Çağı'na ayak uydurmuş ve politik bağımsızlığı olmamasına rağmen, sanatını devam ettirmiştir Çeşitli ekollerin oluştuğu heykel sanatı Romalılarca çok sevilen portre sanatına kolaylıkla uymuş ve kesintisiz Bizans Çağı içlerine kadar sürmüştür Anadolu'lu sanatkarlar sadece mermeri değil, bronz ve fildişi gibi malzemeleri de gayet ustalıkla işlemişlerdir

Mermer yatakları bakımından da çok zengin kaynaklara sahip olan Anadolu, Hellenistik Çağ'da başlayan muntazam kent uygulamasını, Roma Çağı'nda da devam ettirmiş, Aphrodisias, Ephesos, Perge ve Side gibi şehirleri mermer heykel ve mimari yapıtlarla donatmışlardır Bunların dışında geleneksel Anadolu kültleri de hala devam etmektedir Örneğin Neolitik Çağ'ın Ana Tanrıça'sı Kubaba, bereketin sembolü olarak, Ephesos'da "Kybele" şeklinde karşımıza çıkmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com