Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devriminin, etkisi, osmanlıya, sanayi

Sanayi Devriminin Osmanlıya Etkisi

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sanayi Devrimi (1850)
Üretimde kol gücünün yerini makinenin almasıdır
Sanayi devrimi önce İngiltere’de başlamış, daha sonra Fransa ve diğer Batı Avrupa ülkelerinde etkisini göstermiştir

Sebepleri:
1 Coğrafi keşifler ve sömürgecilikle ele geçen zenginlik kaynakları ve sermaye birikimi
2 Rönesans ve Aydınlanma sürecinde ortaya çıkan bilgi birikimi

Sonuçları
1 Üretim artmıştır
2 Ham madde ve pazar sorunu ortaya çıkmıştır
3 Sömürge elde etme yarışı hız kazanmıştır
Bu gelişmeler yaşanırken Almanya ve İtalya siyasi birliklerini kuramadıkları için sömürgecilik yarışında geç kalmışlardır Daha sonra siyasi birliklerini tamamlayan bu devletlerin gelişen sanayileri için sömürge elde etmek istemeleri Avrupa’daki dengeleri değiştirmiştir Özellikle Almanya ile İngiltere büyük bir rekabete girmişlerdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com