Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşması, hakkında, kaynarca, küçük

Küçük Kaynarca Antlaşması Küçük Kaynarca Antlaşması Hakkında Kaynarca Antlaşması

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Küçük Kaynarca Antlaşması Küçük Kaynarca Antlaşması Hakkında Kaynarca Antlaşması

Küçük Kaynarca Antlaşması Küçük Kaynarca Antlaşması Hakkında Küçük Kaynarca Antlaşması Tanımı
Küçük Kaynarca Antlaşması Küçük Kaynarca Antlaşması Hakkında Kaynarca AntlaşmasıSultan Birinci Abdülhamid, Osmanli-Rus savaiinin kötü iekilde devam ettiii bir dönemde tahta geçti Ruslara karii konulamayacaiini anlayan Osmanli Devleti, 21 Temmuz 1774 tarihinde Küçük Kaynarca Antlaimasi'na imza atti

Bu antlaimaya göre Kirim'a baiimsizlik verildi Ruslar; Karadeniz'de ticaret yapip, donanma bulundurabilecekler, Balkanlarda Ortodoks topluluklarin haklarini koruyacaklardi Osmanli Devleti Rusya'ya savai tazminati verecek, ancak Rusya Eflak, Boidan, Beserabya ve Akdeniz'de iigal ettiii adalari Osmanli Devleti'ne geri verecekti Fakat bu bölgelerde Osmanli Devleti genel af ilan edecek, halka din ve mezhep özgürlüiü verecek, halktan vergi almayacak, isteyen istediii yere göç edebilecekti

Küçük Kaynarca Antlaimasi, Osmanli Devleti'nin kurulduiu günden bu yana imzaladiii, iartlari en aiir antlaimadir ilk defa, halki tamamen Türk ve Müslüman olan Kirim gibi bir eyalet kaybedilmiiti Karadeniz'in bir Türk gölü olma özelliii de böylece sona ermii oldu Osmanlilar ilk kez, bir devlete savai tazminati verdiler Rusya'ya kapitülasyonlardan yararlanma imkani verildi Rus ticaret gemileri boiazlardan serbestçe geçme hakkina sahip oldular Rusya bu antlaima ile Osmanli Devleti'nin iç iilerine kariima imkanini da bulmui oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com