Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
döneminde, geçmiştir, halife, halifelik, ilk, osmanlıda, osmanlıya, padişah, sultan

Halifelik Hangi Padişah Döneminde Osmanlıya Geçmiştir Osmanlıda İlk Halife Sultan Kim

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Halifelik Hangi Padişah Döneminde Osmanlıya Geçmiştir Osmanlıda İlk Halife Sultan Kim

Osmanlıda İlk Halife Sultan Kimdir
Halifelik Osmanlı'ya ilk kez hangi Savaştan sonra geçmiştir
Halifeliğin Osmanlı Devleti'ne Geçişi
Yavuz sultan selim ve halifelik

Mısır Seferi sonucunda kutsal topraklar Osmanlı hakimiyetine girmişti 6 Temmuz 1517'de Kutsal Emanetler (Emanet-i Mukaddese) denilen ve aralarında Muhammed Peygamber'in hırkası, dişi, sancağı ve kılıcı da bulunan eşyaları, Hicaz'dan Yavuz Sultan Selim'e gönderilmiştir Böylece 29 Ağustos 1516'da Hilafet Abbasi soyundan Osmanlı soyuna geçmiştir

Yavuz Sultan Selim, Ayasofya Camii'nde yapılan bir törenle, son Abbasi halifesi III Mütevekkil'den kutsal toprakları aldığı zaman oradaki idarecilerin kullandığı Hakimü'l-Haremeyn (Kutsal beldelerin hakimi) sıfatını uygun görmeyip kendini Hadimü'l-Haremeyn (Kutsal beldelerin hizmetkârı) ilan etmiş, Kendi deyimiyle Hadim-i Haremeyn-i Şerifeyn (Haremeyn-i Şerifeyn), yani Mekke ve Medine'nin hizmetkarı ünvanını devralmıştı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com