Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almış, büyük, cengiz, çin’i, han, idaresi, imparatordur, kubilay

Kubilây Han Bütün Çin’İ İdaresi Almış Büyük Bir İmparatordur,Kubilay Han Cengiz Han

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kubilây Han Bütün Çin’İ İdaresi Almış Büyük Bir İmparatordur,Kubilay Han Cengiz Han

Kubilây Han bütün Çin’i idaresi almış büyük bir imparatordur,Kubilay Han Cengiz Han
Kubilây Han bütün Çin’i idaresi almış büyük bir imparatordur,Kubilay Han Cengiz Han
KUBİLÂY HAN

Kubilây Han bütün Çin’i idaresi almış büyük bir imparatordur Tarihte kendisinden önce gelmiş bütün hükümdarları gölgede bırakarak en büyük insan kitlesini yönetmiş bir hükümdardır
Kubilây, Cengiz Han’ın torunudur Büyük kahramanlar ve komutanlar yetiştiren bir ailedendir 1211 yılında doğdu Hükümdarlığa seçilmiş olan kardeşi Mengü, Kubilây’ı Doğu ülkelerini, Hulâgû’yu da Batıdaki ülkeleri almaya göndermişti
Mengü 1259’da öldü Kubilây’ın ordusunda bulunan prens ve emirlerin katıldığı büyük bir kurultayın kararıyla hükümdarlığa seçildi Önce bu kararı kabul etmeyen küçük kardeşi Arıkboğa’yı yendi Ancak kardeşine kötü davranmadı Bu âdil hareketi Hülâgû ve diğer prenslerin beğenisini uyandırdı Onun hükümdarlığını kabul ettiler
Kubilây Han, Çin’de büyük bir imparatorluk kurarak 1260 ile 1294 yılları arasında 25 yıl hükümdarlık yaptı Kubilây önce büyük bir ordu ile Siang Yang’ı aldı Çetin savaşlarla büyük Çin eyaletlerini hükümdarlığına kattı 1264’te Pekin’i merkez yaptı ve 1280 yılında bütün Çin’i aldı Kubilây’ın devletinin hudutları, Çin dışında Kıpçak, Çağatay, Almalık, İran ve Kuzeyde Polanya hudutlarına kadar yayılıyordu Kubilây Han, Japonya’ya, Annam’a ve Çampa’ya yaptığı akınlarda başarılı olamadı Burma’da büyük bir zafer kazandı
Kubilây Han cesur ve güçlü bir hükümdardı Hayatı ülkeler fethetmek ve imparatorluğunu genişletmek için, büyük savaşlarla geçti Kubilây Han Dünya tarihinde en büyük imparatorluk kurmuş olan hükümdarların başında gelir Yanında çeşitli milletlerden bilginler, devlet adamları ve diplomatlar bulunurdu
Kubilây hakkında bize en iyi bilgiyi Marko Polo getirdi Marko Polo, bu büyük imparatorun sarayı, oradaki hayat, eğlenceler ve vergi sistemi hakkında ilgi çekici bilgiler vermektedir
Kubilây, 1204 yılında 78 yaşında öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com