Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyütülüş, hayatı, iii, iskender’in, kişiliği, şekli

İii. İskender’İn Hayatı,İii. İskender’İn Kişiliği,İii. İskender’İn Büyütülüş Şekli

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İii. İskender’İn Hayatı,İii. İskender’İn Kişiliği,İii. İskender’İn Büyütülüş Şekli

III İskender’in Hayatı,III İskender’in Kişiliği,III İskender’in Büyütülüş Şekli
III İskender’in Hayatı,III İskender’in Kişiliği,III İskender’in Büyütülüş Şekli
III İskender’in büyütülüşü ve kişiliği

İskender MÖ 356 senesinde doğdu Babası Makedonya Kralı II Filip, annesi ise Filip II’nin zevcesi İlliryalı prenses Olympias’tı
İskender çocukluğunu atalarını ve Perslerden nasıl öç alınmasını gerektiğini öğrenrek geçirdi İskender’in öğretmeni ilk çağın en büyük düşünürlerinden Aristotales’di Heycanlı , ateşli çocuğa düşüncelerin kutsallığını, büyüklüğünü, büyüklük kavramının vermiş olmak bu öğretmene aittir; çocuğa zevk ve safaya hor bakmayı, şevhet eğlencelerinden kaçmayı öğreten, ihtiraslarıyla heycanlarını asilleştiren, kuvvetine ölçü ve derinlik veren odur İskender öğretmenine karşı her zaman derin bir saygı beslemiştir
İskender babasıdan daha çok annesini severdi Görünüşünü de annesinden almıştı: keskin yürüyüşü, keskin bakışları, geriye doğru yatan saçları ve sesinin kuvveti
Daha küçük bir çocukken Thessalia’dan getirilmiş bir atı terbiye etti ve bu at ona bütün savaşları boyunca hizmet etti Silah oyunlarındaysa ilk sınavı babasının hükümdarlığı zamanında verdi Filip Byzans’ı kuşatmakla meşgul iken, İskender Maid’ler üzerine yürüyerek bunları dağıtmıştır Sırf kendi cesurluğu ile kazanılabilmiş olan Khaironeia meydan muharebesi ile daha büyük bir şöhret sahibi oldu Bir yıl sonra da İllyria hükümdarı Plenrias’ı çok inatla döğüşülen bir meydan muharebesinde yendi
İskender’in gençliğinde bir ara babası ile arası açıldı Annesinin babası tarafından ihmal edilidğini görüyordu İskender Filip’in Kleopatra ile evlenmesi üzerine İskender ve annesi memlektlerinden ayrıldılar Kraliçe memleketi olan Emeirios’a, oğlu ise İllyria’lılara sığındı Fakat çok geçmeden kral ile oğul Korinthos’lu Demaratos aracılığıyla barıştılar
Filip’in 336 senesinde Aigai’de öldürülmesi üzerine askerler nezdindeki şöhreti sayesinde, ordu toplantısı tarafından kral ilan edildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com