Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşçı, behiç, kitabı

Behiç Aşcı Kitabı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Behiç Aşcı Kitabı

Behiç Aşcı Kitabı

Bu kitabın amacı sadece ölüm oruçlarını tartışmak değil Behiç Aşçı''nın da vurguladığı gibi, mesele ölüm oruçları değil, tecrit politikası Ama bunun da ötesinde Behiç Aşçı''nın kişiliğinde 1990 sonrası siyasete bulaşmış bir devrimciyi tanımaya ve bu tanışıklığı bu kitabı okuyacak olanlarla paylaşmaya çalıştım Kendilerini devrimci olarak tanımlayan insanlar bugün çok küçük bir kesim tarafından saygıyla karşılanıyor, hatta yüceltiliyor Çok geniş bir kesimse onları tanımaktan kaçınıyor ya da karalıyor "Bir makinenin duygusuz, vicdansız, insafsız dişlisi olarak örgüt üyesi" klişesini, bir zamanlar benzer suçlamalarla yüz yüze gelenler arasında bile rağbet görmesi insanlığın durumu ile ilgili karamsar duygulara sevk ediyor bizi Kendisini devrimciliği öğrenmeye çalışan biri olarak tanımlayan, onu bu eylem öncesinde tanıyanların kararlılığını, fikrini kolay kolay değiştirmeme özelliğini vurguladığı, ölüm orucu yaptığı süreçte kahraman muamelesi görse de tevazuunu kaybetmeyen Behiç Aşçı''yı tanıyarak öğreneceğimiz çok şey var; sadece siyasete ilişkin şeyler de değil bunlar İnsan hayatının akışının nasıl da şaşırtıcı bir biçimde değişebileceği, ölümün ve hayatın sandığımızdan başka şeyler olabileceği, bize öğretildiği gibi yaşamayıp herkes gibi ölmemenin mümkün olabileceği bu çarpıcı hayat hikâyesinin içinde, her birimizin, ömrümüzün sonuna kadar yanımızda taşıyabileceğimiz farklı cevherler bulabileceğimize inanıyorum
- Ayşe Düzkan

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
4,87 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com