80 Yıl Cumhuriyete Yaşıt Bir Hayat |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
80 Yıl Cumhuriyete Yaşıt Bir Hayat80 Yıl Cumhuriyete Yaşıt Bir Hayat [*] Cumhuriyetin kuruluşundan sadece beş ay sonra dünyaya gelen Prof Dr Orhan Oğuzun anıları, Cumhuriyet tarihinin, kişisel tanıklığa dayanan bir kesitini sunuyor bize Eskişehirli bir Anadolu çocuğunun, İzmirde genç bir öğretim görevlisi olarak başlayan "hocalık" serüveni, aynı zamanda, Türkiyenin yaşadığı dönüşümün, politik çalkantıların ve ülke tarihine damga vurmuş kritik dönemeçlerin panoramasına da denk düşüyor 80 Yıl, bir anı ve bir tarih kitabı 80 yıllık bu hayatın odağında her zaman eğitim, özellikle de Türk yükseköğretimi için girişilen çabaları bulacaksınız Türkiyede faaliyet gösteren onlarca yükseköğretim kurumunun, ama özellikle de, bugün Türk yükseköğretiminin gözbebeği, "Hoca"nın ise özbeöz çocukları Eskişehir Anadolu, Osmangazi ve Marmara üniversitelerinin kuruluşlarının parsel parsel, oda oda, bina bina hikayesini okuyacaksınız 80 Yıl, aynı zamanda Türkiyedeki siyasetin ve siyaset yapma biçiminin, somut olaylar üzerine inşa edilmiş etik bir eleştirisi Bu eleştiriyi daha bir önemli kılan ise, cumhurbaşkanı seçilmesine ramak kalmış bir eğitimci-siyasetçi tarafından yapılıyor olması 80 Yıl, diğer hepsi kadar, belki de hepsinden fazla bir insanın hikayesi Orhan Oğuz, yaşamı boyunca adının önünde pek çok saygın sıfat taşıdı Öğretim görevlisi, akademi reisi, milletvekili, bakan, rektör, RTÜK başkanı![]() ![]() Ama her şeyden önce ve her zaman "Zahireci Hakkı Oğuzun oğlu" olarak kaldı 80 Yıl, bu topraklardan ve bu insanlardan aldığını bu topraklara ve bu insanlara geri vermesi gerektiğini düşünen, Eskişehirli zahireci Hakkı Oğuzun oğlu Prof Dr Orhan Oğuzun kişisel serüveni üzerinden tarihe düşülmüş önemli bir not![]() ![]() ![]() Ürünün Resimleri: ![]() Piyasa Fiyatı - 09 09 201218,81 TL |
|
|
|