![]() |
Yumurta |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Yumurta![]() ![]() - Buzdolabında bir hafta bekletilmiş yumurta, oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir ![]() - Yumurta uzun süre bekletilirse su ve karbordioksit kaybı nedeniyle ağırlığı azalır ![]() - Yumurta %10 tuzlu suya (yarım litre suya 60 gr tuz) atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken, bayat yumurta yüzeyde kalır ![]() - Yumurtanın tazeliği en iyi kırıldığında anlaşılır ![]() ![]() ![]() - Yumurta hazırladığımız yiyeceklerin besleyici değerini arttırmada kullanabiliriz ![]() - Sebzelerin protein miktarı düşüktür ![]() ![]() - Yumurta tahıl grubundaki besinler ile tüketildiğinde (örneğin; makarnaya kırılırsa, böreklerde kullanılırsa vb ![]() ![]() - Yumurta mutfağın çimento harcı gibidir ![]() ![]() - Yumurta akı proteinlerinin fom oluşturucu ve bu yolla kabarmayı sağlayıcı özelliği vardır ![]() ![]() - Yumurta proteinleri ıs ile katılaştığı için sütlü tatlılarda ve çorbalarda koyulaştırıcı ve kıvam sağlayıcı olarak kullanılır ![]() - Katı pişirilmiş yumurta ile salataların (piyaz, patates salatası vb) süslemesi yapılabilmektedir ![]() - Yumurta, pasta ve keklerin renklendirilmesini sağlar ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|