Kalp Gözü - 41 İbretlik Hikaye (Cep Boy) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalp Gözü - 41 İbretlik Hikaye (Cep Boy)Kalp Gözü - 41 İbretlik Hikaye (Cep Boy) Hayat ibretlik hikâyeleri içinde barındırır Önemli olan o hikâyeleri ‘kalp gözü’yle görebilmek ve ruhsal okumalarını benimseyip ders çıkarabilmektir İşte bu kitap hayata dair anlamlı notları içerisinde barındırıyor ![]() “Sultan Murad Han telaşe ile sanki bir şeyler söylemek ister Veziriazam Siyavuş Paşa sorar: — Hayrola efendim, canınızı sıkan bir şey mi var? — Akşam garip bir rüya gördüm Hazırlan, dışarı çıkıyoruz Ve iki molla kılığında çıkarlar yola Yerde yatan bir ceset görürler Çevredekilere sorarlar; — Kimdir bu Ahali: — Nalının hasını yapar Ancak kazandıklarını içkiye, fuhşa nerde namlı kadın varsa ona harcar Hem şişe şişe şarap taşır evine, hem de mimli kadın varsa takar peşine ![]() — Naşı kaldırmalıyız ’ der padişahNalıncının evini bulur Kapıyı yaşlı bir kadın açar![]() — Biliyor musun oğlum? diye dertli dertli söylenir ![]() Bizim efendi bir âlemdi, vesselam Akşamlara kadar nalın yapar Ama birinin elinde şarap şişesi görmesin; elindekini avucundakini verir satın alırdı Sonra getirip dökerdi helâya!— Niye? — Ümmeti Muhammed içmesin diye — Hayret — Sonra, malum kadınların ücretlerini öder eve getirirdi Ben sizin zamanınızı satın aldım mı? Aldım, derdi Öyleyse şimdi dinleseniz gerek O çeker gider, ben menkıbeler anlatırdım onlara Mızraklı ilmihal — İşte bu yüzden bakasın efendi dedim Sen böyle böyle yapıyorsun ama komşular kötü belleyecek İnan cenazen kalacak ortada![]() — Allah büyüktür hatun dedi Hem padişahın işi ne?” Ürünün Resimleri: ![]() Piyasa Fiyatı - 09 09 20128,04 TL |
|
|
|