![]() |
Düz Kablo (Cat5 Kablo Renk Kodlaması) Resimli Anlatım Swish Takımı Network Kablolama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düz Kablo (Cat5 Kablo Renk Kodlaması) Resimli Anlatım Swish Takımı Network KablolamaDüz kablo (Cat5 Kablo Renk Kodlaması) Resimli Anlatım Swish Takımı Network Kablolama Düz kablo (Cat5 Kablo Renk Kodlaması) Resimli Anlatım Swish Takımı Network Kablolama Düz kablo Düz kablo yapmak için iki uçta aynı şemada olmalı, yani 568A<->568A veya 568B<->568B şeklinde ![]() ![]() Çapraz Kablo Eğer çapraz kablo yapmak istiyorsanız bir ucu 568A diğerini 568B şemasına göre yapmalısınız ![]() Altta gördüğünüz grafiği üstüne sağ tıklayıp>save as ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düz kablo yaparken iki şemadan birini seçip renk kodlarını ezberlerseniz ve her yaptığınız kabloda bunu kullanırsanız, bir kablonun ucu bozulduğunda gidip diğer ucunu kontrol etmenize gerek kalmaz ![]() Peki hangisini seçeyim derseniz, bir çok kaynakta 568A<->568A şemasının dünyada en yaygın kullanılan şema olduğu söyleniyor ![]() ![]() ![]() Gigabit Ethernet Yukarıdaki kablo bağlantıları 10BaseT ve 100BaseTX için yani 10Mbit ve 100Mbit ethernet için geçerlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Renk kodlarını ve bağlantı mantığını anladıktan sonra şimdi isterseniz pratikte jak kabloya nasıl takılıyor ona bir bakalım ![]() Jak'ı takma ![]() ![]() Aslında yukarıda gördüğünüz aletlerden birisi işinizi tamamen görecektir ![]() ![]() ![]() Kabloyu geçirip, aleti parmağınızla çevirince kabloya hiç zarar vermeden sadece en dıştaki plastiği kesiyor ![]() ![]() Biz elimizdeki sıkma aletini kullanarak kablonun ucunu açalım ![]() ![]() ![]() Şimdi telleri görebiliyoruz ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|