Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Yazılım & Donanım

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, düşeyara, exel, exelde, fonksiyonu, kullanımı

Exel'de Düşeyara Fonksiyonu Kullanımı - Exel Düşeyara Fonksiyonu Anlatım

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Exel'de Düşeyara Fonksiyonu Kullanımı - Exel Düşeyara Fonksiyonu Anlatım

Exel'de DüşeyAra fonksiyonu Kullanımı - Exel DüşeyAra Fonksiyonu Anlatım
Exel'de DüşeyAra fonksiyonu Kullanımı - Exel DüşeyAra Fonksiyonu Anlatım

Bir başka sayfadan daha önce oluşturmuş olduğunuz sayfadan DüşeyAra fonksiyonu yardımı ile veri alma konusunu ele aldım

Önce Excel çalışma sayfasını açıyoruz ve tablomuzu oluşturuyoruz sayfa2 veya sizin oluşturmak istediğiniz bir sayfada bir tablo oluşturalım Burada "Çalışan no" bizim arama yapmamızda görev alacak temel verimiz olacaktır

b2 hücresine şu formülü yazalım;

=düşeyara(b1;sayfa1!a1:ı90;2;yanlış)

yukarıda b2 hücresine yazacak olduğumuz formül aranılan kişinin (Adı SOYADI)'nı verecektir

(b1) hücresine aramak isdeğimiz çalışan no girilecektir Bu arada aranacaktır
(sayfa1!a1:ı90) verinin aranacağı tablo dizisidir
(2) tablo dizisindeki sütun indis sayısı
(yanlış) tam eşleşme veride tam eşleşme aranır

sütun indis sayısı değiştikce tablo dizisinde bu sayıya denk gelen, (b1) hücresindeki satır karşılığı gelecektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com