Salatalıklı Levrek Tava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salatalıklı Levrek TavaSalatalıklı levrek tava Salatalıklı levrek tava Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram salatalık 2 adet soğan 10 gram margarin 2 yemek kaşığı beyaz şarap 1/2 demet dereotu 3 tatlı kaşığı nişasta 150 gram süt kreması 800 gram levrek fileto 2 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı sıvı yağ tuz karabiber Hazırlanışı: Salatalıkları soyun, ikiye bölün, 1 cm genişliğinde dilimleyin Soğanları halka şeklinde doğrayın![]() Her ikisini yağda 1dk kavurun 3 çorba kaşığı su ve şarabı ilave edip 7dk ağzı açık olarak pişirin![]() Dereotunu kıyın Nişastayı suda eritip krema ile karıştırın, salatalıklara ekleyip bir taşım kaynatın Dereotunu katın Tuz, karabiber ile tatlandırıp sıcak tutun![]() Balık filetoları soğuk su ile yıkayıp üzerlerine limon suyu gezdirin, tuzlayın ve çok hafifçe unlayıp yağda her iki tarafını 3-4dk kızartın Balık filetoları salatalıkların üzerine koyup haşlanmış patates ile servis yapın
|
|
|
|