|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| âşir, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Aşir Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşir Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiAşir Aşir Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik Malzemeler: 500 gram kuzu incik 3 su bardağı buğday 1 çay bardağı nohut 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber 1 adet büyük boy soğan 200 gram tereyağı 200 gram ceviziçi kimyon tuz karabiber Hazırlanışı: Buğday ve nohutu bir gece suda bekletin Ertesi gün buğday, nohut, kuzu incik, 100 gr tereyağı ve baharatları 6 su bardağı su ile birlikte bir kaba koyup kısık ateşte pişirin![]() Lapa kıvamına geldiği zaman ateşten alın Tokmak veya çırpma teli ile iyice döğün Macun kıvamına gelince servis tabağına alın![]() Diğer tarafta cevizleri ince ince doğrayın Kalan tereyağında kavurup aşirin üzerine dökün ve servis yapın
|
|
|
|