Andiv Üstünde Levrek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Andiv Üstünde LevrekAndiv üstünde levrek Andiv üstünde levrek Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet andiv 150 gram tereyağı 400 gram levrek 400 gram levrek filetosu 3 yemek kaşığı yeşil limon suyu 4 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı beyaz şarap 1 tatlı kaşığı rendelenmiş yeşil limon kabuğu tuz beyaz karabiber Nötr tat Andiv, nötr tadıyla her türlü et ve sebze ile uyumludur Aynı zamanda da bol yağı kaldırır Bu nedenle kızartmaların yanında garnitür olarak da kullanabilirsiniz Hazırlanışı: Andivi temizleyip yıkayın Bir fırın kabını 30 gr tereyağı ile yağlayın Andivleri boyuna 3 parçaya kesin, keserken her parçada biraz kök kalmasına dikkat edin sonrada kaba dizin![]() Levrek filetolarını dilimleyip andivlerin üzerine yerleştirin Tuz ve karabiber ile tatlandırıp üzerlerine limon suyu gezdirin Önceden 220ø ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin![]() Kalan tereyağını biraz eritip soğumaya bırakın Yumurta sarısı, kalan limon suyu ve şarap ile bir tencereye koyup karıştırın Kısık ateşte tereyağını ilave edin Krema kıvamında bir sos oluşana kadar karıştırın Limon kabuğu, tuz ve karabiberi ilave edip balıkla birlikte servis yapın
|
|
|
|