Bademli Kalkan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli KalkanBademli kalkan Bademli kalkan Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 8 dilim kalkan 100 gram badem 1 adet limon 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı kızarmak için sıvıyağ tuz Hazırlanışı: Bademleri 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun Uzunlamasına ince ince dilimlere kesin Bir fırın kabına alın 180ø ısıttığınız fırında 20 dakika kavurun![]() Balıkların iki tarafını tuzlayın ve una bulayın, unun fazlasını silkeleyin Kızgın yağda iki tarafılarnı 4er dakika kızartın Servis tabağına alın![]() Limonu sıkın, balığın üzerinden gezdirin ![]() Daha sonra bademleri serpin ve servis yapın
|
|
|
|