![]() |
Kremalı Mezgit |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı MezgitKremalı mezgit Kremalı mezgit Hazırlama süresi 40 dakika 6 kişilik Malzemeler: 3 adet kabak 200 ml ![]() 100 ml ![]() 1 yemek kaşığı limon suyu 50 gram un 4 yemek kaşığı zeytinyağı 60 gram arpacık soğan 50 gram tereyağı 12 dilim mezgit fesleğen tuz karabiber Beyaz etli bir balık olan mezgiti de diğer ürünleri gibi dondurulmuş olarak kullanırken çözülmesini beklemeyin ![]() Hazırlanışı: Kabakları yıkayın, kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() Arpacık soğanlarını soyup incecik kıyın ![]() Tereyağını bir tavada eritin ![]() ![]() ![]() Tavanın üsütünü örtmeden 5 dakika, karışım yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın ![]() Sosu tuz, karabiber, limon suyu ile tatlandırın ![]() ![]() Mezgiti tuzlayıp biberleyin, una batırın ![]() ![]() Mezgiti harlı ateşte 2 dakika kızartın, hemen ateşin altını kısıp balıkları ters yüz edin ![]() ![]() Kabakları ısıtıp tabaklara koyun, üzerine balıkları paylaştırın ![]() Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın ![]() Kabakları yıkayın, kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() Arpacık soğanlarını soyup incecik kıyın ![]() Tereyağını bir tavada eritin ![]() ![]() ![]() Tavanın üsütünü örtmeden 5 dakika, karışım yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın ![]() Sosu tuz, karabiber, limon suyu ile tatlandırın ![]() ![]() Mezgiti tuzlayıp biberleyin, una batırın ![]() ![]() Mezgiti harlı ateşte 2 dakika kızartın, hemen ateşin altını kısıp balıkları ters yüz edin ![]() ![]() Kabakları ısıtıp tabaklara koyun, üzerine balıkları paylaştırın ![]() Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|