Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, cin, sote, usulü

Çin Usulü Bademli Et Sote

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Usulü Bademli Et Sote



Çin usulü bademli et sote
Çin usulü bademli et sote

Hazırlama süresi 30 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
  • 750 gram yağsız dana eti
  • 500 gram pırasa
  • 100 gram soyulmuş badem
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarmısak
  • 5 yemek kaşığı soya sosu
  • 6 yemek kaşığı beyaz şarap
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
Hazırlanışı:
Eti şerit şerit doğrayın Pırasayı temizleyin, yıkayın, beyaz ve açık yeşil kısımlarını 4 cm uzunluğunda doğrayın, sonra parçaları uzunlamasına « cm genişliğinde kesin Bademleri çubuk çubuk kesin, yağsız tavada hafif kavurun
Sıvı yağı iyice kızdırın Etleri yağda güzelce kavurun Pırasaları ekleyip birlikte biraz yumuşatın Sarmısağı tavadaki malzemelerin üzerine sıkın Soya sosu ve şarabı ilave edip 5 dk kadar daha pişirin (pırasaların fazla yumuşamaması gerekir) Biraz su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin Servis yapmadan hemen önce bademleri katın Haşlanmış pirinç ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.