![]() |
Mandalinalı Karides Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mandalinalı Karides TavaMandalinalı karides tava Mandalinalı karides tava Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram karides 200 gram doğranmış kırmızı biber 8-9 adet mandalina 2 yemek kaşığı sirke 5 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı bal 300 gram pırasa 50 gram soya fasulyesi filizi 20 gram taze zencefil kökü 1 diş sarmısak 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı nişasta tuz Hazırlanışı: Karidesleri kuyruk uçlarına kadar soyun ![]() ![]() 4-5 adet mandalinayı sıkarak « su bardağı mandalina suyu elde edin ![]() ![]() ![]() Pırasayı ayıklayın ve yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karidesleri terbiyeden çıkarın, süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Karidesleri terbiye ettiğiniz karışıma 5 yemek kaşığı su ve nişastayı ekleyip tavadaki malzemeye katın ve 1 dk pişirin ![]() Karides ve soya filizlerini ekleyip pişirmeye devam edin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|