İspanaklı Dana Rulo |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Dana RuloIspanaklı dana rulo Ispanaklı dana rulo Hazırlama süresi 1 saat 15 dakika 40 adet 452 kalori Malzemeler: 250 gr ıspanak1 adet soğan 30 gr tereyağı30 gr rende gouda peyniri2 dilim gouda peyniri 4 dilim dana biftek (120’şer gr )1’er adet kırmızı ve yeşil küçük acı biber 30 ml sıvı yağ400 ml beyaz şarap100 ml krema20 gr nişastamuskat tuz karabiber Hazırlanışı: Ispanağı ince kıyıp hafifçe sıkıp sularını süzün Soğanı soyup küçük küp doğrayın![]() Ispanakları doğranmış soğanla tereyağında 3 dakika kavurun Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırıp rende peynirle karıştırın Dilim gouda peynirlerini 1 cm kalınlığında şerit kesin![]() Etlerin yanyana dizip tuz ve karabiber serpin Ispanağı üzerine paylaştırıp şerit kestiğiniz peynirlerle kaplayın Kenarlarını içi doğru katlayarak sıkıca sarın Kat yerlerini kürdanla tutturun![]() Acı biberleri uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartıp küçük küp doğrayın ![]() Ruloların her tarafı açık kahverengi oluncaya kadar kızgın yağda kızartın Biberleri katıp kısa bir süre beraber kavurun, şarabı ekledikten sonra tencerenin üstü kapalı olarak orta ateşte 45 dakika pişirin Ruloları tencereden çıkarıp başka bir kapta sıcak tutun![]() Kremayı pişme suyuna ekleyin, bir taşım kaynatın Soğuk suda erimiş nişasta ile bağlayın Tuz, karabiber ve muskat katın Ruloları sos ve yanında baget ekmeği ile servis yapın
|
|
|
|