Tereyağlı Dilbalığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tereyağlı DilbalığıTereyağlı dilbalığı Tereyağlı dilbalığı Hazırlama süresi 70 dakika 4 kişilik Malzemeler:
Kenarındaki kılçıkları makasla keserek çıkarın Ortaya çıkan zarı zedelemeyin Rulo filetoları her zaman ince zarı içte kalacak şekilde kıvırın Pişerken ince zar toplanarak rulo filetoların formunu korur Katlı filetolar zar içte kalacak şekilde hazırlanmalıdır Bu şekilde deforme olmayıp tavada az yer kaplar Şerit şeklinde çıkarılan filetoları uzunlamasına kesmek, çorba ve soteler için ideal kullanım şeklidir Hazırlanışı: 150 gr tereyağını buzluğa koyun donmasını sağlayın Kaparileri 15 dakika soğuk suda bekletip suyunu süzün Limonun kabuğunu elma soyar gibi soyup ikiye bölün ve küb şeklinde doğrayın Filetolara tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra una bulayın Filetoların her birinin iki tarafını 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 15 gr tereyağı ile 6şar dakika kızartın Soğumamaları için 180ø ısıtılmış fırında bekletin![]() Dereotunu incecik kıyın Arpacık soğanları soyup küb şeklinde doğrayın Soğanları beyaz şarapta 10 dakika kaynatın Dondurduğunuz tereyağları küb şeklinde kesin, şaraplı karışıma ekleyin Koyulaşmaya başlayan karışıma küb doğranmış limonu, kapariyi ve dereotunu katın Tuz ve karabiberle tatlandırın Kızarmış dilbalığı filetolarını hazırladığınız sosla servis yapın ![]() |
|
|
|