|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kısır, tarifi, yapılır, yapılışı |
![]() |
Kısır - Kısır Tarifi - Kısır Nasıl Yapılır - Kısır Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kısır - Kısır Tarifi - Kısır Nasıl Yapılır - Kısır Yapılışı![]() Kısır - Kısır Tarifi - Kısır Nasıl Yapılır - Kısır Yapılışı Malzemeler (6 kişilik) 2 su bardağı ince bulgur 1 demet taze soğan 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 2 tatlı kaşığı kuru nane 2 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı biber salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı pulbiber 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 limonun suyu Salata yaprakları Yemegin Yapılışı: Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın ![]() Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|