|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dolması, hazırlanışı, malzemesi, patates, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Patates Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPatates dolması Patates dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dk 4 kişilik Malzemeler: 12 adet patates 500 gram balkabağı 250 ml sebze suyu500 gram horoz mantarı 3 sap taze soğan 50 gram pastırma 2 yemek kaşığı sıvıyağ 30 gram tereyağı muskat rendesi tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri kabuklarıyla birlikte tuzlu kaynar suda 20 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip süzün Balkabağını soyun, küp doğrayın, sıcak sebze suyuna katın ve üstü kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin Fırını 1500 de ısıtın![]() Mantarları temizleyin Taze soğanları temizleyip 1 cm uzunluğunda doğrayın![]() Patatesleri uzunlamasına yarıya bölün Dışlarına yakın ince bir tabaka bırakarak içlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun Oyulmuş patatesleri sıcak fırının içinde saklayın, iç kısımlarını balkabağına ilave edin![]() Pastırmayı küçük parçalara bölüp sıcak sıvıyağda biraz kavurun Mantarları ilave edin, bıraktıkları tüm suyu çekene kadar yağda öldürün Taze soğanları katın, 2-3 dakika daha kavurun Tuzlayıp biberleyin![]() Balkabağıyla patatesi pişme suyu içinde ezin Tereyağını katıp karıştırın Tuz, karabiber, muskat rendesi ekleyin Bu harcı patateslere doldurun ve mantarlarla birlikte servis yapın![]() Balkabağı bulamazsanız yerine havuç kullanabilirsiniz Kaşar peyniri serpiştirip fırına verebilirsiniz
|
|
|
|