|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fırında, hazırlanışı, kabak, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Fırında Kabak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Kabak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFırında kabak Fırında kabak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram kabak 2 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvıyağ 500 gram dana kıyma 3 yemek kaşığı domates salçası 1 litre tablet et suyu 40 gram tereyağı 40 gram un 1 su bardağı süt 200 gram eritme peyniri 6 dilim taze kaşar peyniri taze rendelenmiş muskat tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanları küb şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Kıymayı ilave edin ve kavurun ![]() ![]() Karışımı ağzı açık olarak koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin ![]() ![]() Diğer tarafta tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Ertime peynirini küblere doğrayıp sosa katın ![]() ![]() ![]() Kabakları ayıklayın, yıkayın ve uzunlamsına dilimleyin ![]() Dilimleri tuzlayın ve 5 dakika bekletin ![]() ![]() Sosun 1/3'ünü fırın kabına boşaltın ![]() ![]() ![]() En üste peynir dilimlerini koyup 200 derece sıcaklıktaki fırının alttan 2ç rafınfa 30 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|