|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| fırında, hazırlanışı, ispanak, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Fırında İspanak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında İspanak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFırında ıspanak Fırında ıspanak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 6 kişilik Malzemeler: 800 gram ıspanak 2 adet orta boy soğan 10 gram un 250 ml süt35 ml zeytinyağı15 gram margarin 1 adet muskat 50 gram kaşar peyniri Ispanağın rengini korumak için ![]() ![]() Ispanakların kökleri kesildikten sonra yıkanarak, kağıt havlu içinde yapraklarının suyunun alınması ve yeşil rengini kaybetmeden kısa sürede pişirilmesi önemlidir Ispanağın rengini korumak için pişirirken tencerenin kapağını aralık tutarak buharın çıkmasını sağlamalısınız Eğer haşlayarak kullanacaksanız, haşlama suyuna ekleyeceğiniz bir miktar sirkeyle, ıspanağın renginin korunmasını sağlayabilirsiniz Hazırlanışı: Ispanakların köklerini ve saplarını ayıklayıp yıkayın Süzülmeye bırakın![]() Soğanları ayıklayıp yıkayın, küp şeklinde doğrayın Genişce bir tavaya zeytinyağı koyun Soğanlar şeffaflaşana kadar çevirin![]() Derin bir tencereye 125 ml su koyun ve kaynatın Ispanakları ekleyin 2 dakika kapağı kapalı olarak haşlayın ve hemen süzün Kesme tahtası üstünde ince ince kıyın![]() Ispanakları soğanlara ekleyin ve harlı ateşte 2-3 dakika çevirin ![]() Yapışmaz yüzeyli bir tavada katı yağı eritin, unu katın ve tahta kaşık yardımıyla un kokusu çıkana kadar kavurun Yavaş yavaş soğuk sütü ekleyin, koyuca bir beşamel sos elde edin Ispanakları ekleyin ve kısık ateşte arada sırada karıştırarak pişirin Muskatı rendeleyin, tuzlayın ve biberleyin![]() Ispanağı servis tabağına alın, kaşar peynirini rendeleyin, üstüne serpip daha önceden ızgarasını ısıttığınız fırında 5 dakika kaşar eriyene kadar bekleyip, sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|