|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fırında, hazırlanışı, malzemesi, patates, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Fırında Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFırında patates Fırında patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 80 dakika 4 kişilik 263 kalori Malzemeler: 4 adet büyük patates 4 diş büyük sarımsak 4 dal biberiye 30 gram kereviye 60 ml ![]() 250 gram süzme yoğurt 1/2 demet karışık yeşillik (maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Sarmısakları kabuklarıyla ezin ![]() Patatesleri yıkayın ve bıçakla kabuklarını soyun ![]() Patatesleri saracak büyüklükte 4 adet alüminyum folyoyu kesin ![]() Her alüminyum folyonun üzerine, birer tatlı kaşığı keraviye ve zeytinyağı, 1 adet sarmısak, 1 dal biberiye, tuz, karabiber ve patates koyun ![]() Alüminyum folyoyu patatesin üzerine sıkıca sarın ve fırın tepsisine yerleştirin ![]() 2000C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 1 saat pişirin ![]() Yeşillikleri ince kıyın ve yoğurtla karıştırın ![]() Tuz ve karabiberle tatlandırın ![]() Patatesleri fırından çıkartın ![]() Folyoyu patatesler gözükecek şekilde üstten u- zunlamasına kesin ![]() Yoğurtlu sosla servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|