Polonya Usulü Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Polonya Usulü Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPolonya usulü brüksel lahanası Polonya usulü brüksel lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram brüksel lahanası 200 gram tereyağ 100 gram galeta unu muskat (taze rendelenmiş) 1/2 demet maydanoz 3 adet yumurta tuz karabiber Hazırlanışı: Yumurtaları 12 dakika haşlayıp kabuklarını soyun, ince ince kıyın Lahanaları ayıklayın Diplerini haç şeklinde çizin Tuzlu suda 10-12 dakika haşlayın![]() Tereyağını eritin ve galeta unu ile bir taşım kaynatın Tuz, karabiber, muskat ile tatlandırın![]() Lahanaları süzün ve hemen tereyağı ile karıştırın Taze kıyılmış maydanoz ve yumurtaları serpip servis yapın Viyana usulü şinitzelin yanında sunabilirsiniz
|
|
|
|