![]() |
Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi - Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı,Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi - Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı,ResimliYalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi - Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı,Resimli Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi - Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı,Resimli ![]() Malzemeler 1 Paket tuzsuz etimek 2 Su bardağı toz şeker 2 Su bardağı kaynar su Kreması için: 5 Su bardağı süt 1 Çay bardağı toz şeker 1 Tutam tuz 1 Kahve fincanı su 3 Çorba kaşığı buğday nişastası 1 Paket krem şanti 1 Buçuk su bardağı süt Hazırlanışı: Öncelikle şerbeti hazırlamak için şekeri bir yanmaz yüzeyli bir tencere alın ve kavurmaya başlayın, şekerler topaklanacaktır, endişelenmenize gerek yok, iyice esmerleşinceye kadar kavurun, sonra üzerine kaynar suyu ekleyin ve topaklanan şekerler çözününceye kadar kaynatın ![]() ![]() Kremasını hazırlamak için bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, ocaktan alın ve mikserden geçirin, şerbet döktüğünüz etimeklerin üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin, hemen servis yapacaksanız muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayıp, üzerine dökebilirsiniz yada vaktiniz varsa buzdolabında 1 gece bekletin ve servis yapacağınız zaman krem şantiyi, üzerine ilave edin, hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|