Bayrama Özel Baklava Tarifleri -Şirin Baklava Tarifi,Bayrama Özel Ev Baklavası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayrama Özel Baklava Tarifleri -Şirin Baklava Tarifi,Bayrama Özel Ev Baklavası TarifiBayrama Özel Baklava Tarifleri -Şirin Baklava Tarifi,Bayrama Özel Ev Baklavası Tarifi Bayrama Özel Baklava Tarifleri -Şirin Baklava Tarifi,Bayrama Özel Ev Baklavası Tarifi Burma Baklava Tarifi Resimli Şirin Baklava Tarifi,Bayrama özel ev baklavası tarifi Bayrama Özel Baklava Tarifleri Resimli Burma Baklava: 150gr tereyağı, erimiş 1 çay bardağı sıvıyağ 3 yumurta 1 fiske tuz 1 yemek kaşığı sirke 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu 1 paket karbonat 1,5 su bardağı ılık süt aldığı kadar (yaklaşık 1kg) un açmak için: 2 yemek kaşığı un •300gr nişasta içi: 500gr ceviz içi, ince dövülmüş şerbeti: 5 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su yarım limonun suyu ayrıca: 200gr tereyağı Hazırlanması: 1 Servisten bir gün önce hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 10-15 dakika dinlendirin 2 Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın Bezeleri un+nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın Üzerine bolca ceviz serpin Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın![]() 3 Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin 4 Ertesi gün şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın 5 200gr tereyağını eritin Üzerinde biriken köpükleri alın Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün Dibinde biriken süt kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin 6 190C fırında iyice kızarana kadar pişirin Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin Soğuk şerbeti üzerine dökünBAYRAMA ÖZEL EV BAKLAVASI ![]() Malzemeler: 2 yumurta 1 çaybardağı sıvıyağ 1çaybardağı süt 2 kaşık sirke 4 su bardağı un 1/2 paket kabartma tozu Açmak için nişasta İçi için, ceviz veya fındık Üstüne 200 gr eritilmiş kızgın tereyağıŞerbet için 4 bardak şeker 3bardak su 1/2 limon suyu Yumurta,yağ,süt,sirke,kabartma tozu ve un karıştırılarak hamur yapılır,hamurun yumuşaklğı cok önemli,kulak memesi yumuşaklığında olacak o yüzden unu yavaş yavaş ekleyin,biraz az veya çok olabilir Hamuru yoğurduktan sonra bir süre bekletin Daha sonra hamurdan yaklaşık 40 kadar ceviz büyüklügünde yuvarlaklar koparın,bu yuvarlakları tabak büyüklüğünde tek tek açın,aralarına nişasta serpin ve 5 adet kadarını üstüste koyarak büyük bir yufka açın (Yufkaları tek tek açarsanız daha güzel olur)Yufkanın üzerine ceviz veya fındık serperek oklavaya sarın ve büzerek çıkartın,tepsiye dizin,bütün hamurlar bittikten sonra en üste kızdırılmış tereyağı dökün,kızgın fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin ![]() Fırından çıkan baklava iyice soğuyunca üzerine 4 bardak şeker 3 bardak su,yarım limon suyu ile yaptğınız şerbeti ılıkken dökün ![]() ![]() ŞİRİN BAKLAVA ![]() Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet kabartma tozu 1 tatlı kaşığı sirke yarım çay kaşığı tuz un kırılmış ceviz ya da fındık 200 gr margarin nişasta şerbeti için; 4 bardak şeker 5 bardak su bir kaç damla limon suyu Hazırlanışı; Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz![]() Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun 10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin ve aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine heryerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün Artık fırına koyabilirsiniz![]() Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın![]() Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün |
|
|
|