Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bölünmesi, çekirdeği, çekirdeğinin, uranyum

Uranyum Çekirdeği Uranyum Çekirdeğinin Bölünmesi Uranyum Çekirdeğinin Bölünmesi Nedir

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Uranyum Çekirdeği Uranyum Çekirdeğinin Bölünmesi Uranyum Çekirdeğinin Bölünmesi Nedir

Uranyum Çekirdeği Uranyum Çekirdeğinin Bölünmesi Uranyum Çekirdeğinin Bölünmesi Nedir Uranyum Çekirdeği Nasıl Bölünür Uranyum Çekirdeğinin Bölünmesi Hakkında Uranyum Çekirdeğinin Bölünmesi Bilgi Uranyum Çekirdeğinin Bölünmesi Tanımı
Uranyum Çekirdeği Uranyum Çekirdeğinin Bölünmesi Uranyum Çekirdeğinin Bölünmesi Nedir URANYUM ÇEKİRDEĞİNİN BÖLÜNMESİ
Uranyum doğada iki ana biçiminin (izotopunun) bir karışımı halinde bulunur Bu karışımın %99 undan çoğunu uranyum-238 (U-238), %1'den daha azını uranyum 235 (U-235) oluşturur Buradaki rakamlar kütle numarasını, yani çekirdekteki proton ve nötron sayılarının toplamını göstermektedir U-238'in çekirdeğinde 3 nötron fazlası vardır bu nedenle iki izotop farklı fiziksel özelliklere sahiptir

Yalnızca U-235'in atomlar bölünebilir; U238'in atomlar ise doğurgandır, yani kolayca bölünmeye uğramazlar, ama yüksek hızdaki nötronları soğurarak, daha ağır bir element olan plütonyum-239 atomlarına dönüşürler Plütonyumun bu izotopu ise bölünebilir özelliktedir Hem uranyum, hem de plütonyum nükleer reaktörlerde yakıt olarak kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com