Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cyp450, içeren, isosafrole, maddeler, piperonal, safrol, ürünler

Safrol, Piperonal, İsosafrole Ürünler, İsosafrole, Safrol İçeren Maddeler,Cyp450

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Safrol, Piperonal, İsosafrole Ürünler, İsosafrole, Safrol İçeren Maddeler,Cyp450

safrol, piperonal, isosafrole ürünler, isosafrole, safrol içeren maddeler,cyp450
safrol, piperonal, isosafrole ürünler, isosafrole, safrol içeren maddeler,cyp450
Safrol
Enteresan bir dogal ürün safrol Bir cok bitkide az ya da cok bulunuyor ve hem sentetik hem de bitkilerden ayirma yolu ile elde edilir Şikimol (Shikimol) olarak da bilinir ama biyolojik yapilarda ara ürün olarak cokca karsimiza cikan şikimik asitin (shikimic acid) alkolü gibi bir yanilgiya soksa da yapi olarak şikimik asitin ş`sine benzemez Safrolun yapisina bakildiginda

Piperonal`in yapisina cok benzedigi görülür ve piperonaldan baslanarak senaaalenebilir

Safrol, sekerimsi kokusu nedeniyle 1960 lara kadar parfümlerde ve sabunlarda esans olarak, isosafrol türevi de sanayide vanilya ve bir cesit boya olan heliotropinin senaaalerinde kullanilmis fakat ecstasy, meth (metilamfetamin) gibi bazi psikoaktif maddelerin (uyusturucu demenin bilimsel ismi oluyor bu da) senaaalerinin baslangic maddesi olarka kullanilmasinin ardindan bu alanlarda kullanimi yasaklanmis ve sadece tipta kullanimini izin verilmistir

Ecstasy`nin molekül yapisina bakildiginda gercekten de bir kac basamaktan sonra senaaalemenin kolayligini her organik kimyaci görecektir sanirim

Fiziksel olarak yagimsi renksiz bir sivi olan safrol, 112 °C`de katilisip, 2315 °C`de kaynar
Vücudumuzda Cytochrome P450 tarafindan :-):-):-):-)bolize edilir ve gidalarda kullanimi kanserojen olmasindan dolayi yasaklanmistir Safrol iceren bitkilerin caylarinin da icilmesi bu acidan risklidir Deney sicanlarindaki ölümcül dozu 235 g/kg`dur

safrol, piperonal, isosafrole ürünler, isosafrole, safrol içeren maddeler, bitkilerde cyp450

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com