|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
asitlik, kimyasallar, kulanılan, nelerdir, peynirde, tayini, tayininde |
![]() |
Peynirde Asitlik Tayini - Peynirde Asitlik Tayininde Kulanılan Kimyasallar Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirde Asitlik Tayini - Peynirde Asitlik Tayininde Kulanılan Kimyasallar Nelerdir?Peynirde Asitlik Tayini - Peynirde Asitlik Tayininde Kulanılan Kimyasallar Nelerdir? Peynirde Asitlik Tayini - Peynirde Asitlik Tayininde Kulanılan Kimyasallar Nelerdir? 01 ![]() 0,1 N Ayarlı sodyum hidroksit çözeltisi (NaOH) % 1 lik Fenolftalein belirteç çözeltisi, (% 95 lik etil alkolde hazırlanmış) 02 ![]() Homojen hale getirilmiş10 g örnek erlene tartılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 03 ![]() Harcanan her mL 0,1 N NaOH 0,009 g Laktik aside eşdeğerdir %A = (V x 0,009x100) / m V = Titrasyonda Kullanılan 0,1 N sodyum hidroksit çözeltisinin hacmi mL m = Titrasyonda kullanılan peynir miktarı g Deney sırasında 10 g örnek alınarak üzerine 100 mL su eklenir ve bu çözeltidende 25 mL alındığına göre seyreltme faktörü 100/25 = 4 dür ![]() ![]() 04 ![]() Fenolftalein Etil Alkol Sodyum Hidroksit Dietil Eter Analitik terazi Damlalık Balonjoje Erlen Büret Mezur Süzgeç kağıdı peynirde asitlik ,beyaz peynirde laktik asit tayini, laktik asit tayini peynirdeki bakteriler, asitlik tayini peynirde laktik asit tayini ,peynir asitlik ,sütte asitlik ,peynir laktik asit tayini ,peynirde titre edilebilir asitlik tayini ,peynirin asitliği ,peynirde asitlik tayini sütte asitlik, tayini peynirde bakteri,peynirde asit tayini |
![]() |
![]() |
|