Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asitlik, kimyasallar, kulanılan, nelerdir, peynirde, tayini, tayininde

Peynirde Asitlik Tayini - Peynirde Asitlik Tayininde Kulanılan Kimyasallar Nelerdir?

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peynirde Asitlik Tayini - Peynirde Asitlik Tayininde Kulanılan Kimyasallar Nelerdir?

01 Kulanılan Kimyasallar

0,1 N Ayarlı sodyum hidroksit çözeltisi (NaOH)

% 1 lik Fenolftalein belirteç çözeltisi, (% 95 lik etil alkolde hazırlanmış)

02 Deneyin Yapılışı

Homojen hale getirilmiş10 g örnek erlene tartılır 40 ºC sıcaklıktaki saf sudan 100 mL üzerine eklenir Bir süre karıştırılır Filtre kağıdı yardımıyla başka bir erlene süzülür Süzüntüden 25 mL alınarak üzerine 2-3 damla fenolftalein indikatörü damlatılarak bürete doldurulan 0,1 N ayarlı sodyum hidroksit çözeltisi ile erlende pembe renk gözleninceye kadar titre edilir Oluşan pembe renk 30 sn kalıcı olmalıdır

03 Hesaplamalar

Harcanan her mL 0,1 N NaOH 0,009 g Laktik aside eşdeğerdir

%A = (V x 0,009x100) / m

V = Titrasyonda Kullanılan 0,1 N sodyum hidroksit çözeltisinin hacmi mL

m = Titrasyonda kullanılan peynir miktarı g

Deney sırasında 10 g örnek alınarak üzerine 100 mL su eklenir ve bu çözeltidende 25 mL alındığına göre seyreltme faktörü 100/25 = 4 dür Yani bulunan değer 4 ile çarpılmalıdır veya m yerine 10/4 = 2,5 g yazılmalıdır

04Kullanılan Malzemeler

Fenolftalein

Etil Alkol

Sodyum Hidroksit

Dietil Eter

Analitik terazi

Damlalık

Balonjoje

Erlen

Büret

Mezur
Süzgeç kağıdı

peynirde asitlik ,beyaz peynirde laktik asit tayini, laktik asit tayini peynirdeki bakteriler, asitlik tayini peynirde laktik asit tayini ,peynir asitlik ,sütte asitlik ,peynir laktik asit tayini ,peynirde titre edilebilir asitlik tayini ,peynirin asitliği ,peynirde asitlik tayini sütte asitlik, tayini peynirde bakteri,peynirde asit tayini

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com