|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, malzemesi, peynirli, poğaça, tarifi, yapımı |
Peynirli Poğaça Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Poğaça Tarifi Hazırlanışı Yapımı MalzemesiMALZEMELER Peynirli Poğaça Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi 1 çaykaşığı zeytinyağı 200 gr ekmek hamuru 200 gr emmental peyniri 2 su bardağı süt 6 kişilik HAZIRLANIŞI Düz bir yerede ekmek hamurunu oklavayla açın Takribi 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgenler kesin![]() Peyniri küp şeklinde doğrayıp, dikdörtgen hamurlara birer çorbakaşığı peynir koyduktan sonra hamuru bir ucundan katlamaya başlayın Dikdörtgen şekilini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına , fırçayla süt sürün Ancak kızartma esnasında peynirin taşmaması için kenarlarından bastırmalısınız![]() Her bir poğaçanın üstüne yine fırçayla süt sürün Daha sonra her birini, zeytinyağıyla yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz
|
|
|
|