|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| graten, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Sebze Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebze graten Sebze graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 500 gram patates 1 adet havuç 1 adet pırasa 1 adet kereviz 140 gram tereyağı 30 gram un 250 ml sebze suyu tablet200 ml süt100 gram yağlı eritme peyniri 50 gram kaşar peyniri 300 gram salam 50 gram çekilmiş badem 50 gram galeta unu muskat tuz karabiber Hazırlanışı: Sebzeleri soyup yıkayın ve dilimlere kesin ![]() Hepsini kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve süzgece alıp süzün ![]() Kaşar peynirini rendeleyin 40 gr yağı bir tencerede eritin Unu karıştırın, çevirin Sebze suyu ve süt ilave edin![]() Sosu karıştırarak kaynatın Eritme ve kaşar peynirini katın, karıştırarak sosta erimesini sağlayın![]() Sosu tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın Salamı dilimlere kesin Badem ve galeta ununu kalan yağ ile karıştırıp topaklar yapın![]() Sebze karışımını ve salam dilimlerini yağlanmış ısıya dayanıklı bir kaba dizin Sosu üzerlerine dökün, badem topaklarını serpin 200ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 30 dakika pişirin
|
|
|
|