Seni Özledik Ya Muhammmed (S.A.V.) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Seni Özledik Ya Muhammmed (S.A.V.)![]() Seni Özledik Ya MUHAMMMED (s a v ) ![]() ![]() ALLAHü teâlânın Habîbi, Sevgilisi, Mahlûkâtın en üstün, en güzel, en iyisi ![]() ALLAH Onu methetmiş, en çok Onu sevmiştir ![]() Bütün ins’e ve cinne "Peygamber" göndermiştir ![]() ALLAH, her Peygambere ismiyle etti hitâb ![]() Ona, “Habîbim” diye buyurmuştur iltifât ![]() Bir âyette, meâlen buyurdu ki Rabbimiz: (Seni, rahmet olarak gönderdik âleme biz )Ve yine buyurdu ki: (Sen olmasaydın eğer, Hiçbir şey yaratmazdım, olmazdı yer ve gökler )Her Peygamber, kendinin yaşadığı devirde, Kavminin, her bakımdan üstünüydü o yerde ![]() "Resûl-i zîşân" ise, dünyâ yaratılandan, Tâ kıyâmete kadar, her devirde, her zaman, Dünyânın her yerinde gelmiş veyâ gelecek, İnsanların hepsinden üstündür, bu bir gerçek ![]() Kimse üstün olamaz Ondan hiçbir bakımdan ![]() Onu öyle yaratmış her şeye kâdir olan ![]() Hicretten elli üç yıl önce, "Mekke şehri"nde, Rebî’ül evvel ayı, onikinci gününde, Pazartesi gecesi ve sabaha karşı hem, Dünyâya teşrîfiyle nûrlandı bütün âlem ![]() Hiçbir şey yaratmadan evvelâ cenâbı Hak, Peygamber-i zîşânın “Nûr”unu eyledi halk ![]() Önce kendi nûrundan latîf, büyük bir “Cevher”, Yaratıp, o cevherden var oldu başka şeyler ![]() Görünen görünmeyen, her ne ki varsa hattâ, Hep ondan yaratıldı, ne varsa kâinâtta ![]() İlk var olan bu cevher, “Nûr-u Muhammedî”dir ![]() Rûhun ve her maddenin menşei bu cevherdir ![]() Suâl etti Resûl'e Câbir ibni Abdullah: (ALLAH, neyi yarattı önce yâ Resûlallah?) Buyurdu ki: (Her şeyden evvelâ cenâbı Hak, Senin Peygamberinin Nûr’unu eyledi halk ![]() Yâni benim Nûr’umu, kendinin Nûr’undan hem, Yarattı ki, o vakit yok idi Lehv ve Kalem ![]() Ne Cennet, ne Cehennem, yer ve gök, Arş-ü felek, Yok idi ay ve güneş, yoktu hem ins-ü melek )Vaktâ ki Âdem Nebî, topraktan halk olundu, Bu “Nûr-u Muhammedî” onun alnına kondu ![]() Kendi rûhu verilip, etrâfını görünce, Alnındaki parlıyan bu “Nûr”u gördü önce ![]() Sonra da ilhâm ile bildirdi cenâbı Hak ![]() Ona “Ebû Muhammed” diyerek etti hitâb![]() Dedi ki: (Yâ ilâhî, bana “Ebû Muhammed” Diye hitâb edersin, acabâ nedir hikmet?) (Başını kaldır da bak!) buyurdu Hak teâlâ ![]() Kaldırınca gördü ki, yukarda Arş-ı âlâ ![]() Ve nûrdan “Ahmed” diye yazı vardı hem dahî ![]() Hemen suâl etti ki: (Bu, kimdir yâ ilâhî?) Buyurdu: (Evlâdından, bir büyük Peygamberdir ![]() İsmi, göklerde “Ahmed”, yerlerde “Muhammed”dir ![]() Eğer O olmasaydı, seni halk eylemezdim ![]() Yeri, göğü ve hattâ hiçbir şey var etmezdim )alıntı |
|
|
|