Efendimizi Ne Kadar Tanıyorsunuz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Efendimizi Ne Kadar TanıyorsunuzEfendimizi Ne Kadar Tanıyorsunuz Efendimizi Ne Kadar Tanıyorsunuz EV İŞLERİNDE Vefatından sonra eşi ve bütün inananların annesi Hz Aişe'ye sorarlar:-"Allah'ın elçisinin evdeki hali nasıldı?" Hz Aişe cevaplar:-" O kendi işini kendi görmekten hoşlanırdı ![]() - Arkadaşları bütün işini yapmaya hazır oldukları halde bunu istemezdi ![]() -Evdeyken elbiselerini yamar, evi süpürür, keçileri sağar, develeri bağlar ve yemlerini verirdi ![]() - Ayrıca ayakkabılarını ve delik su kırbalarını tamir ederdi ![]() - Hizmetçilerine de yardım ederek onlarla birlikte hamur yoğururdu ![]() - Çarşıdan yiyeceğini kendi taşır, birisi EY ALLAH'IN ELÇİSİ! İZİN VER BEN TAŞIYAYIM dediğinde: HER MÜMİN TAŞIYABİLİYORSA KENDİ YÜKÜNÜ KENDİ TAŞISIN ![]() ![]() ![]() derdi![]() ![]() BIR HALKIN EFENDISI Mescidde arkadaşlarıyla beraberdir İçeri hızla yabancı bir ulak girer Elinde önemli bir diplomatik mektup bulunmaktadır Medine'nin ve müslümanların tamamen yabancısı olan ulak soluk soluğa sorar:-" Bu halkın efendisi kimdir?" O sırada Efendimiz (sav) ayaktadır ve oturmakta olan arkadaşlarına kendi elleriyle ikramda bulunmaktadır Ulağın sorusunu duyunca hiç düşünmeden cevap verir:-" Bir halkın Efendisi ona hizmet edendir "Hiç düşünmeden verilen bu cevapla ulağın sorusunu cevaplamış ve bütün müslümanlara nezaket dersi vermiştir ![]() ![]() EYVAH E$IM ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yolculuk sırasında Hz Aişe'yi taşımakta olan deve aniden parlayıp hızla koşmaya başlar Durumu gören Efendimiz (sav):-" Eyvah eşim!" diye bağırır Ve deve arkadaşları tarafından yakalanıp da tehlike atlatılıncaya kadar sakinleşmez, endişesi yatışmaz ![]() ![]() YEMEDIGINIZDEN FAKIRLERE VEREMEZSINIZ Bir arkadaşı yemesi için bir keler (çölde yaşayan bir canlı) hediye eder Fakat o alışkın olmadığı için keler yememektedir Bunu bilen Hz Aişe keleri o sırada kapıda yiyecek isteyen bir fakire vermek için O'nun iznini ister O ise izin vermez: -" Kendi yemediğinizden fakirlere veremezsiniz!" DOYMADIN MI??? Mescide yakın bir yerde Habeşistanlı zenci müslümanlar, yerel oyun oynamaktadırlar Efendimiz (sav)'in aklına eşi Hz Aişe gelir Eve gider ve:-" Ayşe gel, sen de seyret " der![]() Hz Aişe oyunu;-" Ben de yanağımı Allah'ın Elçisi'nin omuzu üzerine koyarak seyretmeye başladım " diye anlatır![]() Oyun uzun sürer, efendimiz (sav) arada bir; -" Doymadın mı?" diye sorar Hz Aişe kendi deyimiyle " Bana sevgisini denemek için":-" Hayır" diye cevap verir ![]() Efendimiz (sav) yorulmasına rağmen sesini çıkarmaz ve ayak değiştirerek dikilmeye devam eder ![]() ![]()
|
|
|
|