|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hadisi, hakkindaki, salavat, salavati, şerife, şerifler |
![]() |
Salavat-İ Şerife - Salâvat Hakkindaki Hadis-İ Şerifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salavat-İ Şerife - Salâvat Hakkindaki Hadis-İ ŞeriflerSalâvat Hakkindaki Hadis-i Şerifler Salavat-ı Şerife - Salâvat Hakkindaki Hadis-i Şerifler SALÂVAT HAKKINDAKİ HADİS-İ ŞERİFLER 1-“Kim bana salâvat okumayı unutursa, ona cennetin yolu unutturulur” (Beyhakî) 2- Amr İbnu Rabi'a radiyallahu anh anlatıyor: "Rasulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Bana salâvat okuyan bir mü'min yoktur ki ona melekler rahmet duasi etmemiş olsun ![]() ![]() 3- İbnu Abbas radiyallahu anhuma anlatıyor: "Rasulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kim bana salâvat okumayı unutursa, cennetin yolunu terketmiş olur ![]() 4- Ravi: İbnu Mes'ud: Rasulullah (sav) buyurdular ki: "Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat okuyandır ![]() ![]() ![]() Tirmizî, Salât 357, (484), Da'avat 110, (3540) 5- Nesâî nin bir rivâyetinde soyle denmistir: "Rasulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'la namaz kilinca: "Selâm Allah'in uzerine, selâm Cibril ve Mikail uzerine olsun" derdik ![]() "Selâm Allah'in uzerine olsun demeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buhârî, Ezan 148,150, el-Amel fi's-Salât 4, Istizan 3, 28, Da'avat 17, Tevhid 5; Muslim, Salât 55-61, (402-403); Ebû Davud, Salât 182, (968-969); Tirmizî, Salât 215, (289); Nesâî, Iftitah 189, (2, 237) ![]() 6- Ebû'd-Derda anlatiyor: "Rasulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Cum'a günü bana salâvatı çok okuyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7- “Bana salâtınız sizin için zekattır ![]() (Ahmet Davudoğlu, Tibyan Tefsiri, c ![]() ![]() 8- “Yanında ben zikrolunduğum zaman üzerime salât etmiyen kişinin burnu yere sürtülsün ![]() 9- “Kim bana bir kere salât ederse; Allah Teala ona on salât eder, on günahını siler, on kat derecesini artırır ![]() (Es-siracü’l-Münir, Beyhakî) 10-“Kim bana bir salâvat getirirse Allah Teala bu yüzden o kimseye on misli mağfiret eder ![]() 11- Ravi: Enes: Rasulullah (sav) buyurdular ki: "Kim bana (bir kere) salât okursa Allah da ona on salât okur ve on günahını affeder, (mertebesini) on derece yükseltir ![]() ![]() ![]() Nesâî, Sehv 55, (3, 50) 12- “Yanında ben zikrolunduğum zaman bana salât etmiyen ateşe girer ![]() (Ahmet Davudoğlu, Tibyan Tefsiri, c ![]() ![]() 13- “Allah Teâlâ benim için iki melek görevlendirmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14- “Kıyamet gününde bana halkın en yakın olanları ve şefaatime hak kazananları, bana en çok salâvat getirenleridir ![]() 15- Ravi: Evs İbnu Evs: “Rasulullah (sav) buyurdular ki: "Cum'a, en hayırlı günlerinizden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebû Davud, Salât 207, (1047); Nesâî, Cum'a 5, (3, 91,92) 16- Ravi: İbnu Mes'ud: Rasulullah (sav) buyurdular ki: "Yeryüzünde Allah'ın seyyah melekleri vardır ![]() ![]() Kaynak: Nesâî, Sehv 46, (3, 43) 17- Ravi: Ebû Mes'ud el Bedri: Biz Sa'd İbnu Ubade'nin meclisinde otururken Rasulullah (sav) yanımıza geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buhârî, Da'avat 33, Enbiya 8; Müslim, Salât 65, 66, 69 (406, 407); Muvatta, Kasru's-Salât 66, 67, 18- “Şüphesiz ki, benim üzerime salâvat getiren kimsenin selâmını almak için Allah bana ruhumu iade eder ![]() 19- “Dua eden kimse Peygamber (a ![]() ![]() ![]() ![]() 20- “Sizden biriniz Allah’tan bir dilekte bulunduğu zaman evvela O’na, şanına lâyık tarzda hamd-ü sena etsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 21- “Cebrail ile karşılaştığımda bana şöyle dedi: Sana müjde ederim, Allah diyor ki: Kim sana selâm verirse ben ona selâm veririm ![]() ![]() 22- Hangi bir zümre bir mecliste oturup da Allah’ı anmadan, bana da salât getirmeden dağılırsa üstlerine Allah’tan bir hasret çöker ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Salavat-İ Şerife - Salâvat Hakkindaki Hadis-İ Şerifler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salavat-İ Şerife - Salâvat Hakkindaki Hadis-İ ŞeriflerSalavat Hakkindaki Hadisi şerifler SALÂVAT HAKKINDAKİ HADİS-İ ŞERİFLER 1-“Kim bana salâvat okumayı unutursa, ona cennetin yolu unutturulur” (Beyhakî) 2- Amr İbnu Rabi'a radiyallahu anh anlatıyor: "Rasulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Bana salâvat okuyan bir mü'min yoktur ki ona melekler rahmet duasi etmemiş olsun ![]() ![]() 3- İbnu Abbas radiyallahu anhuma anlatıyor: "Rasulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kim bana salâvat okumayı unutursa, cennetin yolunu terketmiş olur ![]() 4- Ravi: İbnu Mes'ud: Rasulullah (sav) buyurdular ki: "Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat okuyandır ![]() ![]() ![]() Tirmizî, Salât 357, (484), Da'avat 110, (3540) 5- Nesâî nin bir rivâyetinde soyle denmistir: "Rasulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'la namaz kilinca: "Selâm Allah'in uzerine, selâm Cibril ve Mikail uzerine olsun" derdik ![]() "Selâm Allah'in uzerine olsun demeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buhârî, Ezan 148,150, el-Amel fi's-Salât 4, Istizan 3, 28, Da'avat 17, Tevhid 5; Muslim, Salât 55-61, (402-403); Ebû Davud, Salât 182, (968-969); Tirmizî, Salât 215, (289); Nesâî, Iftitah 189, (2, 237) ![]() 6- Ebû'd-Derda anlatiyor: "Rasulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Cum'a günü bana salâvatı çok okuyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7- “Bana salâtınız sizin için zekattır ![]() (Ahmet Davudoğlu, Tibyan Tefsiri, c ![]() ![]() 8- “Yanında ben zikrolunduğum zaman üzerime salât etmiyen kişinin burnu yere sürtülsün ![]() 9- “Kim bana bir kere salât ederse; Allah Teala ona on salât eder, on günahını siler, on kat derecesini artırır ![]() (Es-siracü’l-Münir, Beyhakî) 10-“Kim bana bir salâvat getirirse Allah Teala bu yüzden o kimseye on misli mağfiret eder ![]() 11- Ravi: Enes: Rasulullah (sav) buyurdular ki: "Kim bana (bir kere) salât okursa Allah da ona on salât okur ve on günahını affeder, (mertebesini) on derece yükseltir ![]() ![]() ![]() Nesâî, Sehv 55, (3, 50) 12- “Yanında ben zikrolunduğum zaman bana salât etmiyen ateşe girer ![]() (Ahmet Davudoğlu, Tibyan Tefsiri, c ![]() ![]() 13- “Allah Teâlâ benim için iki melek görevlendirmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14- “Kıyamet gününde bana halkın en yakın olanları ve şefaatime hak kazananları, bana en çok salâvat getirenleridir ![]() 15- Ravi: Evs İbnu Evs: “Rasulullah (sav) buyurdular ki: "Cum'a, en hayırlı günlerinizden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebû Davud, Salât 207, (1047); Nesâî, Cum'a 5, (3, 91,92) 16- Ravi: İbnu Mes'ud: Rasulullah (sav) buyurdular ki: "Yeryüzünde Allah'ın seyyah melekleri vardır ![]() ![]() Kaynak: Nesâî, Sehv 46, (3, 43) 17- Ravi: Ebû Mes'ud el Bedri: Biz Sa'd İbnu Ubade'nin meclisinde otururken Rasulullah (sav) yanımıza geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buhârî, Da'avat 33, Enbiya 8; Müslim, Salât 65, 66, 69 (406, 407); Muvatta, Kasru's-Salât 66, 67, 18- “Şüphesiz ki, benim üzerime salâvat getiren kimsenin selâmını almak için Allah bana ruhumu iade eder ![]() 19- “Dua eden kimse Peygamber (a ![]() ![]() ![]() ![]() 20- “Sizden biriniz Allah’tan bir dilekte bulunduğu zaman evvela O’na, şanına lâyık tarzda hamd-ü sena etsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 21- “Cebrail ile karşılaştığımda bana şöyle dedi: Sana müjde ederim, Allah diyor ki: Kim sana selâm verirse ben ona selâm veririm ![]() ![]() 22- Hangi bir zümre bir mecliste oturup da Allah’ı anmadan, bana da salât getirmeden dağılırsa üstlerine Allah’tan bir hasret çöker ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|