Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamber Efendimizin Dış KıyafetleriPeygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri Eşa's b Süleyn (ra) anlatıyor:"Bana halam anlattı Ona da amcası anlatmış Halamın amcası demişti ki: Bir gün Medine sokaklarında izarımı sürüyerek yürüyordum Bu sırada arkamdan bir ses işittim: "İzarını yukarı kaldır Zira izarın yerde sürünmemesi, onun daha temiz kalmasını ve uzun müddet dayanmasını sağlar" diyordu Arkama dönüp baktığımda bu sözleri söyleyenin Resulullah Efendimiz olduğunu gördüm "107 Seleme b El-Ekva'dan (ra):"Hz Osman, uzunluğu bacaklarının yarısına kadar ulaşan bir izar giyer ve "Arkadaşımın (sahibi), yani Resulullah (sav)'ın izarları da aynen böyleydi" derdi 108 Peygamber Efendimizin yüzüğü ve mührü Enes b Malik (ra) anlatıyor:"Peygamber Efendimizin Mühr-i Şerifleri (şerefli, mübarek mühür) gümüşten yapılmıştı Kaşı ise Habeş taşındandı Resulullah Efendimiz yabancı devlet reislerine mektup yazmak isteyince, bir mühür yüzük yapılmasını buyurdu ![]() "Peygamber Efendimizin parmağındaki yüzüğün parıltısı hala gözümün önünde duruyor" "Peygamber Efendimizin Mühr-i Şeriflerinin kaşına, üç satır halinde, "Muhammed Resulullah" ibaresi kazınmıştı Birinci satırda "Muhammed", ikinci satırda "Resul", üçüncü satırda da "Allah" kelimeleri yer alıyordu "
|
|
|
|