Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elif, hikayeler, islami

Elif Demek İslam-İ Hikayeler

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elif Demek İslam-İ Hikayeler

'' £lif '' Demek!
Elif Demek İslam-i Hikayeler
Kur'an okumaya ilk başladığında Elif, be, te, se, diye başlıyoruz Peki ne anlam ifade ediyor bu ELif Daha çocukken bize ilk öğrettikleri;Allah kaç sorusunun cevabı İşaret parmağı kaldırılır ve Bir denirdi O Bir Elif'e benziyordu Ve Allah lafzındaki ilk harf Elif'di

Boşa olmamalı idi bu Elif Bir şeyler anlatmalı bir mesaj vermeli idi bu Elif

Elif'in duruşu herşeyi ifade ediyordu benim için Dik ve dosdoğru duruyordu Ve bunu simgeliyorduHerşeye başlarken bu mesajı veriyordu"Bu yol doğruluk ve boyun eğmeme dik durma yoludur" diyordu Baş eğmemeyi gerektiriyordu ve bunu daha ilk derste bana anlatıyordu

Müşriklerin ve gayrı müslimlerin söylemlerine ve dalga geçmelerine karşı başım dik çünkü ben müslümanım demeyi gerektiriyordu

Ebu Zer (ra) gibi öldürülesiye dövülsem bile davamda, karşınızda dimdik duruyorum diyebilmekti Elif

Tüm sistemlere karşı kıyama kalkmayı ve kıyamda durmayı gösteriyor ve emrediyordu Elif

Tağuti sistemler ne derlerse desinler karşınızda dimdik duruyorum boyun eğmiyorum diyebilmeyi anlatıyordu Elif

Elif demek zulme karşı kıyama kalkmak baş kaldırmaktı

Elif demek doğruluk demekti Söze yalan katmamaktı işe hile katmamaktı

Elif demek, dik durmaktı ama Allah'ın emri geldiği vakit, Dal gibi ruku, Mim gibi secdeye kapanmaktı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com