![]() |
Bir Defa Dahâ Söyle İslam-İ Hikayeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Defa Dahâ Söyle İslam-İ HikayelerCebrâîl aleyhisselâm dedi: Bir defa dahâ söyle İslam-i Hikayeler- Yâ Rabbel âlemîn! Resûlullah 'sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem' hazretlerinin dostluğu Ebû Bekrin gönlünde ne mikdâr ve ne kadar olduğunu bilmek isterim ![]() Bayram günü idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Allahü tebâreke ve teâlâ afv etsin o kimseyi ki, Muhammed Mustafâ dostluğuna bana birşey versin ![]() Ebû Bekr 'radıyallahü teâlâ anh' o sözü işitdi ![]() ![]() Buyurdu ki, - Bir def'a dahâ söyle ![]() ![]() Ebû Bekr-i Sıddîk kaftanını çıkarıp, ona verdi ![]() ![]() ![]() ![]() - Yâ Bilâl ![]() ![]() ![]() Bilâl 'radıyallahü teâlâ anh' giderken, Resûlullah 'sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem' hazretlerine rast gelip, buyurdular ki, - Nereye gidersin, yâ Bilâl! Sen mi söylersin, ben mi söyliyeyim ![]() Bilâl 'radıyallahü teâlâ anh' dedi ki, - Yâ Resûlallah, siz buyurun ![]() Buyurdular ki: - Yâ Bilâl! Bil ki, o a'mâ Cebrâîl-i emîndir ![]() ![]() Hazret-i Ebû Bekr 'radıyallahü teâlâ anh' Bilâli bekler idi ![]() ![]() ![]() - Yâ Muhammed! Ebû Bekr-i Sıddîkı tecrübe ederdim ![]() ![]() ![]() - Bir nesneyi ki senin dostluğun uğruna vermiş olayım, artık o bana gerekmez ![]() ![]() Kaynak: Menakıb-i Çihar Yar-i Güzin |
![]() |
![]() |
|