|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölümü, lastik, mesleği, teknikeri, teknikerliği |
![]() |
Lastik Teknikeri Lastik Teknikerliği Lastik Teknikeri Mesleği Lastik Teknikeri Bölümü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lastik Teknikeri Lastik Teknikerliği Lastik Teknikeri Mesleği Lastik Teknikeri BölümüLastik Teknikeri Lastik Teknikerliği Lastik Teknikeri Mesleği Lastik Teknikeri Bölümü Lastik Teknikeri Hakkında Lastik Teknikeri Bilgi Lastik Teknikeri Tanımı Lastik Teknikeri Olmak Lastik Teknikeri Lastik Teknikerliği Lastik Teknikeri Mesleği Lastik Teknikeri Bölümü TANIM Lastik teknikeri, kimya ve makine mühendislerinin gözetiminde, otomobil ve uçak lastikleri ile çamurluk, taşıt iç döşeme lastikleri vb ![]() ![]() GÖREVLER - Lastik üretiminde kullanılacak makineleri, üretim programlarına ve yönergelere uygun şekilde hazırlar, - Gerekli laboratuar çalışmaları yaparak, lastik hammaddelerini, reçetelerde belirtilen miktarlara göre hazırlar, - Üretim bandındaki faaliyetleri kumanda ve kontrol eden makine sistemini işletir, - Lastiklerin ve plastik ürünlerin yönergelere uygun biçimde pişirme ve presleme işlemlerini yapar veya yapılmasını sağlar, - Üretilen malın standartlara uygunluğunu kontrol eder, varsa özürü giderir veya ilgililere haber verir ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER - Yarı otomatik veya otomatik tipte lastik ve plastik imal makineleri, pres makineleri, - Tartı,cetvel, gönye gibi ölçüm aletleri ile ölçü kapları, - Doğal ve sentetik kauçuk ve karbon siyahı gibi kauçuk hammaddeler, - Oksit ve bileşikleri gibi dolgu; kükürt ve bileşikleri gibi sertleştirici; starik asit gibi kimyasal maddeler, kort bezi, çelik teller ve çelik kortlar, otomatik kontrol aletleri ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Lastik teknikeri olmak isteyenlerin; kimya ve fizik bilimlerine ilgi duyan, el, göz ve ayaklarını eşgüdüm halinde kullanabilen, renkleri ayırdedebilen, yönergeleri kavrayıp uygulayabilen, ayrıntıları algılayabilen, dikkatli, bedence güçlü ve dayanıklı, başkaları ile işbirliği yapabilen kimseler olmaları gerekir ![]() ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Lastik teknikeri, otomotiv ve plastik endüstrisinde görev alabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI - Otomotiv sanayii ülkemizde en gelişmiş üç sektör içerisinde yer almaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Meslek eğitimi üniversitelere bağlı meslek yüksekokulların “Lastik-Plastik” ve “Lastik Teknolojisi” bölümlerinde verilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Eğitim süresi 2 yıldır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME Lastik teknikerlerine yönelik olarak çalıştıkları işletmeler tarafından hizmet-içi eğitim programları düzenlenebilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Öğrenciler, eğitimleri süresince çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından sağlanan kredi ve burslardan faydalanma olanaklarına sahiptirler ![]() ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili eğitim kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi Bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Lastik Teknikeri Lastik Teknikerliği Lastik Teknikeri Mesleği Lastik Teknikeri Bölümü |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lastik Teknikeri Lastik Teknikerliği Lastik Teknikeri Mesleği Lastik Teknikeri BölümüLastik Teknolojisi Programının amacı, organik ve sentetik maddelerin özellikle otomobil lastiklerinin üretimi konularında çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir ![]() ![]() ![]() Lastik Teknolojisi Programının Bulunduğu Üniversite ve Fakülteleri : , KOCAELİ KÖSEKÖY MESLEK YÜKSEKOKULU ![]() ![]() Kaynak: MICHELIN |
![]() |
![]() |
|