![]() |
Adsl Kullanıcıları İçin Pratik Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adsl Kullanıcıları İçin Pratik BilgilerADSL KULLANICILARI İÇİN PRATİK BİLGİLER ADSL Kullanıcıları İçin Pratik Bilgiler ADSL Bağlantısı İçin Yapılması Gerekenler: Bağlı bulunduğunuz Telekom Müdürlüğü’ne ADSL müracaatınızı yapıp ADSL Müşterisi oldunuz ![]() ![]() ![]() 1-Öncelikli olarak bir ADSL modem temin etmelisiniz ![]() ![]() ![]() 2-Modemi satın alıp eve geldiniz ![]() ![]() Şekil–1: ADSL Modem Bağlantısı ![]() 3-Windows XP işletim sistemi kullanıyor iseniz; Bilgisayarınızın “Yerel Ağ Bağlantısı Durumu”à “İnternet Erişim kuralları (TCP IP)” sekmesinden “Özellikler”e girerek “Otomatik Olarak IP Adresi Al” ve “DNS sunucu adresini otomatik olarak al” butonlarını seçili duruma getiriniz ![]() ![]() ![]() 4-Windows 95/98/2000 kullanıcıları ise; Başlat (Start) - Ayarlar (Settings) - Denetim Masası’nı (Control Panel) tıklayın, Denetim masasında Ağ (Network) ikonuna çift tıklayın, TCP/IP için “Özellikler”e (Properties) tıklayın, IP Adresi (IP Address) kısmında IP adresini otomatik al seçeneğini seçin ![]() ![]() ![]() 5-Modeminizi açınız ve 30 saniye kadar bekleyiniz ![]() 6-Her modem için verilen Kolay Kurulum Programı nı çalıştırarak kurulumu (kullanıcı adı, şifre, bağlantı tipi, vb bilgileri girerek) yapınız ![]() 7-Modem kurulum programı yok ise bilgisayarınızdaki internet tarayıcı (Internet Explorer veya Netscape Navigator) ile modemin kitapçığında verilen IP adresi aracılığı ile modem ayarlarınızı yapınız ![]() ![]() ![]() Şekil–2: TCP/IP ayarları ![]() 8-Modem üzerindeki Power lambası modemin enerji bağlantısı yapıldığında sürekli olarak yanar ![]() ![]() ![]() 9-Tebrikler! Bağlantınız artık yapılmıştır ![]() ![]() Karşılaşılabilecek Muhtemel Sorunlar ve Çözümleri: 1- Modem buluşmuyor/senkron olmuyor ![]() Şekil-1’de verilen bağlantının bire bir uygun yapılıp yapılmadığını kontrol ediniz ![]() ![]() ![]() 2- Modem senkron oluyor fakat internete çıkamıyorum ![]() Türk Telekom tarafından verilen kullanıcı adı ve şifrenizin Modem ayarları yapılırken doğru şekilde girildiğinden emin olunuz ![]() ![]() 3- İnternet hızı çok yavaş ![]() Öncelikli olarak bilgisayarınıza virüs bulaşmadığını kontrol ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4- İnternet Bağlantısı sık sık kopuyor? Bazı modemlerde Idle Time out, bazı modemlerde always on gibi seçenekler mevcuttur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5- Modem ayarlarına girilmiyor ![]() Modemi resetleyiniz ve tekrar deneyiniz ![]() ![]() 6- İnternete girebiliyorum fakat telefonum çalışmıyor? Şekil–1 de verildiği gibi bağlantının yapıldığından ve telefonunuzun sağlam olduğundan emin olunuz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|