![]() |
Kadim Zamanlar |
![]() |
![]() |
#1 |
ysnkrks
|
![]() Kadim ZamanlarKadim zamanlar Kadim sözlük anlamıyla Meydan Larousse’a göre, çok eski ve başlangıcı geçmişin derinliklerinde kaybolmuş demektir ![]() Yeryüzü kabuğunu oluşturan karalar bundan 400 milyon yıl önce Güney Kutbunda toplanmış olan Gondwana (Pangea) isimli tek bir kıtadan oluştuğu, yeryüzü Tethys adı verilen bir okyanus ile kaplı olduğu zaman içinde Pangea’nın parçalanarak kuzeye doğru hareket ettiği ve bugünkü kıtaları oluşturduğu bilinmektedir ![]() Pasifik Okyanusunun doğusundaki Nazca Plakası yılda 6 cm’lik bir hızla Kuzey Amerika kıtasının altına kaymakta olduğu da bilinmektedir ![]() ![]() "Ancak günümüzün Yer Fiziği Bilimi'nin kabul ettiği gerçeklerin dışında Pasifik Okyanusu'nda Mu Kıtası isimli bir kıtanın var olduğunu ve sulara gömüldüğünü kabul etmek yerine dünyanın çeşitli yerlerinde bazı eski uygarlıkların olabilirliğini kabul etmek, Yer Fiziği bilimine ters düşmemek için daha uygun olacaktır ![]() B ![]() Bilinmeyen Geçmiş Bilimsel olarak bilinen ilk kara parçası M ![]() ![]() Üzerinde anladığımız anlamda yaşam barındırma olasılığı yüksek olan hatta zaman zaman sulara batan diğer hareketli kıtalar M ![]() ![]() Son parçalarının Pasifik Okyanusu’nun derinliklerinde yattığı var sayılan Mu Kıtası M ![]() ![]() Mu uygarlığının hayatta kalmayı başarmış son torunları M ![]() ![]() ![]() ![]() Bir başka batık uygarlık olan Atlantis M ![]() ![]() ![]() ![]() Uygar insana ait bulunmuş ilk kanıtlar olan 2500 adet taşlaşmış Nacaal kil tabletleri M ![]() ![]() ![]() Mayalar M ![]() ![]() ![]() İsis – Osiris – Horus üçlemesi M ![]() ![]() ![]() Uygurlar M ![]() ![]() ![]() Antik Çin-Hint M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadim uygarlıklara ait izleri bulmak imkansız denecek kadar zordur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerinde anladığımız anlamda yaşam barındırma olasılığı yüksek olan hatta zaman zaman sulara batan diğer hareketli kıtalar M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir uygarlığa bilimsel ilerleme yoluyla kendi kendini mahvedebilecek düzeye varabilmesi için ortalama 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konu ile ilgili ![]() ![]() Pasifik okyonusuna gömüldüğü düşünülen Büyük Güneş İmparatorluğu Mu Uygarlığı Atlantis miti Çin’deki , Meksikada’ki, Mısır’daki ve dünyanın çeşitli yerlerindeki Piramitler ve piramit ustası İmhotep Miami, Bermuda ve San Juan arasında kalan Bermuda Şeytan Üçgeni Bolivya’da bulunan Tiahuanaco kenti Güney Amerika yerlileri Aztekler, Mayalar, İnkalar, Aymara İngiltere’de bulunan Stonehenge Troia (Truva) Türkiye'deki Yeraltı Şehirleri Kutbun ötesindeki ülke Meşe adasındaki Para Çukuru Yunanistandaki Ntavelis Mağarası Agharta Kayıp uygarlık Şamballa Dünyanın hemen hemen bütün mitlerinde geçen Büyük tufan ve Nuhun gemisi Babil Pili, Dendera tapınağı duvarlarındaki tüp, Ashoka sütunu, Antikytherada bulunan yıldız ölçerin bulunduğu Tarih öncesinden kalma cisimler Ahid sandığı Peru’daki Nazca Düzlüğü Piri Reis'in Haritası Babil kulesi Paskalya Adası’ndaki heykeller Yok olan kavimler Nemrut dağındaki Commagene (Kommagene) Krallığı'na ait kral Antioch’un mezarı Basit bir dürbünden bile haberi olmayan ama astronomik buluşlar yapan Dogon Kabilesi Bilinen ve bulunan en eski dinsel yazılar Ölü deniz yazmaları Uygar insana ait bulunmuş ilk kanıtlar Naacal Tabletleri Yok edilen İskenderiye Kütüphanesi Antik astronotlar Gizli örgütler |
![]() |
![]() |
|