Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iki, kitap

İki Kitap...

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İki Kitap...

Aşkın diyalektiği Kitabının yazarı Rasim Özdenören…

Adından da anlayacağınız gibi kitap;hepimizin doğru,yanlış,iyi kötü hakkında bilgi sahibi olduğu aşktan bahsediyor…

Bir farkla…kitap aşkı hormonlarımızın bize bir oyunu olarak kabul eden bilimsel açıklamalar gibi aşkı daha kalıpsal,daha açıklanabilir ve daha mantıksal bulgularla anlatıyor

Aşkla gelen ve kaba saba açıklamalarla geçiştirdiğimiz;aşk nedir,onu hem seviyor hemde neden ona tahammül edemiyorum,aşkla meziyete dönüştürülen kusurlar vbsorulara ve aklınıza gelemeyecek aşkın farklı yönleri ve konularına çarpıcı bakış açılarıyla cevaplar arıyor örneklerse konuyla ilgili başka kitaplardan,kutsal kitaplardan,mitolojik hikayelerden seçilerek kitaba ayrı bir tat katılmış…

Kitaptan size aktaracağım çarpıcı tespitlerden bir kaçı;

Aşk ve evliik:
…evlenen bir erkek kadına her zaman bir armağan veriyor demektirÇünki kadının hayati bir ihtiiyacı vardır evlenmeye,erkeğin ise ihtiyacı yokturkadınlar;saadet kapılarını açan tek anahtar evlilik olduğu için evlenirler,erkeklerse aptallıklarından…

Kitap aşk ve dostluk duygularının hakkında da ilginç yorumlar getirmiş…benim gibi dostluğun aşktan daha üstün bir duygu olduğunu savunanlara;…kişi dostundan karşılık görmeyince bir süre sonra ilişkisini kesiyor ve dostluk bitiyor…fakat aşkta bu söz konusu değil…aşık karşı taraftan herhangi bir karşılık dahi görmeden aşkını sürdürebiliyor…dostluk karşılıklı ilişkiye dayanırken aşk,karşılıksız olabiliyor…diye çürütülmesi imkansız bir savunmayla aaa sunuyor…

Size yazabileceğim en çarpıcı benzetme ve düşünce ise kutsal kitabımız Kur_an’ı Kerim’den alıntı…

Yazar aşk ve vuslat konularını yorumlarken miraç olayından bir alıntı yapıyor ve diyor ki;…miraçta Resulün ALLAH (cc) ‘a bir yay mesafesi kadar yanaşabilmesini ve dahasına izin verilmemesinin bir hikmeti var…aşık ile maşuk vuslata erince hüsrana uğruyorlar…

Şahsen ben bu cümleden aşk eğer vuslat olmazsa daha makbul yada aşk bile olsada sevdiğinle aranda daima bir mesafe olmalı sonucuna vardım…kiii…ayrıca vuslat aşkı öldürüyor diyebiliriz…bu aaaide modern ağza göre kalıplandıracak olursak evlilik aşkı öldürür sonucuna varabiliriz…

Özetle kitap hakkında benim tavsiyem boş zaman doldurmak için değil,tamamen zaman ayırarak okunabilecek bir kitap…

Dip not:ama sizi uyarmalıyımeğer çok romantikseniz okumayın çünkü kitap aşkı mistik,kutsal,anlaşılmaz kalıplardan ziyade o kadar soyutsal ,anlaşılır ve sıradanmışçasına basit anlatıyor ki bakış açınız değişebilir

Vee eğer iki hatta zamanına göre üç kitabı bir anda okuyorsanız kitaba ayrıca bir paranaaa açmanız gerekebilir çünkü kitap ağır ve karışık betimlemelerle dolu…

Tanıtacağım ikinci kitap aynı yazarın harika bir eseri;yumurtayı hangi ucundan kırmalı…

Okuduğunuz zaman neden kitabın bu adı aldığını anlıyorsunuzyazar kitapta; İslam ve batı dünyalarının senaaaine değinmiş…geniş bir konu kapsamıyla aradaki farkları,uyumsuzlukları kendi nedenlerince ve uslubuyla anlatmaya çalışmış…

Kitapta Türk aydın ve edebiyatçılarının batı görüşlerinin yanısıra dünya edebiyatı,felsefe ve düşünce hayatının ileri gelenlerininde islama bakış açılarına yervermiş…bunu yaparkende arada bu fikirleri irdelemiş ve eleştirmiş…

Kitap aslında hepimizin kafasında olan İslam_batı dünyası ilişkileri,etkileri,istekleri,amaçları ve yakınlaşabilme olasılıkları hakkında bakış açınızı değiştirecek bir eser…

Anlatım biraz ağır,dil bakımından terimsel kelimeler ve araştırmanızı gerektirecek karışık ayrıntılar mevcut ama inanın vakit ayırıp okumaya değer

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com