Yerdeniz Büyücüsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yerdeniz BüyücüsüYERDENİZ BÜYÜCÜSÜ - Ursula K Le GuinKitap Hakkında: Nedense masallara, efsanelere ya da mitsel öykülere karşı ilgim her geçen gün biraz daha artıyor Belki bu yüzden çok sevdim 'Yerdeniz Büyücüsü'nü Bilemiyorum Ama okumak gerçekten zevk verdi Bana, 'Bitemeyecek Öykü'yü, 'Yüzüklerin Efendisi'ni, 'Hobbit'i hatırlattı Ve Ursula K Le Guin'in bütün kitaplarını okuma isteği duyuverdim![]() Gerçekten kitap öyle akıcı anlatmış ki masalını, kapılıp gidiyorsunuz 'Masal' diyorum, çünkü masalları seviyorum Ben böyle algıladım 'Yerdeniz Büyücüsü'nü Cümleler ardarda koşuyor sanki, siz yakalamaya çalışıyorsunuz İnsanı yormayan tasvirler, kısa cümleler ve çıkartılması gereken pay![]() ![]() Her şey kusursuz bu kitapta![]() Çeviren: Çiğdem Erkal İpek - 1999 - İstanbul Kitabın İncileri: ![]() güç, sadece ihtiyaç olduğunda ortaya çıkmaz: Bilgi de olması gerekir 14Duyabilmek için susmak gerekir 22Bir şey söylemeden veya bir şey yapmadan önce, ödemen gereken bedeli bilmen gerekir! 27 Akıllıya soru gerekmez; aptal ise boşuna sorar 36![]() ![]() duyduğuma göre, insanı insan yapan davranışlarıymış 40Dünya bir denge içindedir Denge'dedir 46Bir mum yakan bir gölge yaratır ![]() ![]() 46Ne kadar öğrenirse, o kadar az korkacaktı 56Yıllar ve uzaklıklar ölüler için bir şey ifade eder mi? 62 ![]() ![]() gerçek şu ki, insanın gerçek gücü, büyüyüp bilgisi arttıkça izleyebileceği yol, iyice daralıyor Ta ki, en sonunda sadece ve sadece mutlaka gerekenden başka yapacak şeyi kalmayıncaya kadar![]() ![]() 73Önündeki yolu göremiyorum Karanlıklar içine gizlenmiş 79Seni karanlıklara yollamak istemiyorum ![]() ![]() 79Kötü bir yol, insanı iyi bir sona ulaştırabilir 111Kendi gücünü fırlatıp atan kişi, bazen çok daha büyük bir güçle dolar 118Karanlığı yok eden ışıktır 119Her şeyin bir adı vardır 127Bir adam varmakta olduğu sonu bilir ama bir daha dönüp dönmeyeceğini, ilk başladığı yere dönüp o başlangıcı benliğinde tutup tutamayacağını bilemez Eğer nehrin akıntısında döne döne sürüklenen bir çomak değilse, o zaman nehrin kendisi demek zorundadır; kaynadığı noktadan, denize döküldüğü yere varasıya, tüm bir nehir 128![]() ![]() insan önünü sözle değil, ışıkla görebilir ancak! 162Bir sözün söylenebilmesi için sessizlik olması gerekir 164 |
|
|
|