Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyücüsü, yerdeniz

Yerdeniz Büyücüsü

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yerdeniz Büyücüsü

YERDENİZ BÜYÜCÜSÜ - Ursula K Le Guin

Kitap Hakkında:
Nedense masallara, efsanelere ya da mitsel öykülere karşı ilgim her geçen gün biraz daha artıyor Belki bu yüzden çok sevdim 'Yerdeniz Büyücüsü'nü Bilemiyorum Ama okumak gerçekten zevk verdi Bana, 'Bitemeyecek Öykü'yü, 'Yüzüklerin Efendisi'ni, 'Hobbit'i hatırlattı Ve Ursula K Le Guin'in bütün kitaplarını okuma isteği duyuverdim

Gerçekten kitap öyle akıcı anlatmış ki masalını, kapılıp gidiyorsunuz 'Masal' diyorum, çünkü masalları seviyorum Ben böyle algıladım 'Yerdeniz Büyücüsü'nü Cümleler ardarda koşuyor sanki, siz yakalamaya çalışıyorsunuz İnsanı yormayan tasvirler, kısa cümleler ve çıkartılması gereken pay Her şey kusursuz bu kitapta

Çeviren: Çiğdem Erkal İpek - 1999 - İstanbul

Kitabın İncileri:
güç, sadece ihtiyaç olduğunda ortaya çıkmaz: Bilgi de olması gerekir 14
Duyabilmek için susmak gerekir 22
Bir şey söylemeden veya bir şey yapmadan önce, ödemen gereken bedeli bilmen gerekir! 27
Akıllıya soru gerekmez; aptal ise boşuna sorar 36
duyduğuma göre, insanı insan yapan davranışlarıymış 40
Dünya bir denge içindedir Denge'dedir 46
Bir mum yakan bir gölge yaratır 46
Ne kadar öğrenirse, o kadar az korkacaktı 56
Yıllar ve uzaklıklar ölüler için bir şey ifade eder mi? 62
gerçek şu ki, insanın gerçek gücü, büyüyüp bilgisi arttıkça izleyebileceği yol, iyice daralıyor Ta ki, en sonunda sadece ve sadece mutlaka gerekenden başka yapacak şeyi kalmayıncaya kadar 73
Önündeki yolu göremiyorum Karanlıklar içine gizlenmiş 79
Seni karanlıklara yollamak istemiyorum 79
Kötü bir yol, insanı iyi bir sona ulaştırabilir 111
Kendi gücünü fırlatıp atan kişi, bazen çok daha büyük bir güçle dolar 118
Karanlığı yok eden ışıktır 119
Her şeyin bir adı vardır 127
Bir adam varmakta olduğu sonu bilir ama bir daha dönüp dönmeyeceğini, ilk başladığı yere dönüp o başlangıcı benliğinde tutup tutamayacağını bilemez Eğer nehrin akıntısında döne döne sürüklenen bir çomak değilse, o zaman nehrin kendisi demek zorundadır; kaynadığı noktadan, denize döküldüğü yere varasıya, tüm bir nehir 128
insan önünü sözle değil, ışıkla görebilir ancak! 162
Bir sözün söylenebilmesi için sessizlik olması gerekir 164

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com