|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
karar, türlü, veremiyorum, şundadır |
![]() |
Ya Şundadır Ya Bundan Bir Türlü Karar Veremiyorum! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ya Şundadır Ya Bundan Bir Türlü Karar Veremiyorum!Bir türlü karar veremiyor musunuz? Sürekli başkalarına danışıp sonra pişman mı olursunuz? Eş ve Aile Terapisti Lale Akat sorununuza bu yazıda yardımcı olmaya çalışıyor ![]() Biliyor musunuz özgürlüğün en zor tarafı karar verme zorunluluğudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Evet' dersem bir dolu şey geliyor başıma, 'hayır' dersem kapkara bir dünya ve boşluk mesela ![]() "Aslında böyle yapmamam gerek ama yapmazsam huzur bulamıyorum, müthiş bir kararsızlık - nedir bu bilmece, bu çıkmaz?" Kendimizi yargılamak yararsız Bir de üstüne kendimizi yargılamamız başlar ![]() ![]() ![]() Arkadaşlara, güvendiğimiz kişilere sorarız çaresiz kalınca "Sen olsan ne yapardın", ben bir türlü karar veremiyorum" şeklinde ![]() ![]() Evet, doğru, siz de biliyorsunuzdur bunları, çok kereler düşünmüşünüzdür aynı şeyleri ![]() ![]() Karar vermekten korkmayın! Kararlarımız yaşantımızın kaçınılmaz parçaları ![]() ![]() İnsanların karar vermede karşılaştıkları en büyük sorun sonradan pişman olmamak ve yanlış bir şey yapmamak için kendilerini doğru karar vermeye zorlamaları oluyor ![]() İşte ben o yanlış karar kısmında durmanızı istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben böyle istedim, ben sonuçlarına katlandım, ben her türlü duyguyu, aşk, sevinç, korku, umutsuzluk, acı, başarı, güven; evet hepsini yaşadım ![]() Yanlış yapmaktan korkmayın Sorumluluğu üstlenip, ne olursa olsun bir çözüm bulabileceğinize inanıp kendinize "Ben becerebiliyorum" diyebilme şansını verin ![]() Eğer karar verememe sürecinde çok bunalırsanız, en azından "Bugün karar vermeyeceğim, yarın karar vereceğim" diye karar verin! Bir takım yeni zorluklara çözüm bulmak zorunda kalmanız, bunları mecburen çözmeniz ve başarı sağlamanız gerecek ve bu da sonuçta sizi daha güvenli ve mutlu bir insan yapacaktır ![]() KAYNAK:AİLEM VE BEN |
![]() |
![]() |
|