Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakımından, birbirine, bulunan, gruplanır, uzay, yakın, yakınlık, zaman, zihinde, şekil, şeyler

Yakınlık: Zihinde Zaman Ya Da Uzay Bakımından Birbirine Yakın Bulunan Şeyler De Gruplanır. Şekil 9-5

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yakınlık: Zihinde Zaman Ya Da Uzay Bakımından Birbirine Yakın Bulunan Şeyler De Gruplanır. Şekil 9-5

Yakınlık: Zihinde zaman ya da uzay bakımından birbirine yakın bulunan şeyler de gruplanır Şekil 9-5’te A ve B bölümündeki noktaları saymadığımız zaman bu ilk grupta aynı miktarda nokta bulunmamasına rağmen, A grubundakileri yatay, B grubundakileri ise diaaa çizgiler halinde algılarız Bu türlü görmemizi etkileyen etme, yakınlık ilkesidir Tıpkı bunun gibi, şekil 9-5 C’ deki çizgileri, soldan sağa doğru olmak üzere üç çift çizgi ve bir tek çizgi olarak gruplandırırız Bu nedenle bunun aksi yönde, yani sağdan sola doğru, üç çift ve bir tek çizgi olarak görebilmek için ayrıca gayret sarf etmek gerekir Müzikte ritim gruplamaları da zamanda yakınlığa örnek olarak gösterebilir
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com