Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helva, pekmezli, tarifleri

Pekmezli Helva Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Helva Tarifleri







Pekmezli Helva
Malzemeler:
- 5 su bun
- 150 grtereyağ
- 1 su bpekmez
- 1 su btoz şeker
- 2 su bsüt
- 1oo grceviz
- 2 çorba khindistan cevizi
- sıvuyağ
Hazırlanışı:
Sıvıyağ ve tereyağı tavaya alınırtereyağı eriyince üzerine un ilave edilerek kavrulurbir süre kavrulduktan sonra cevizlerin bir kısmı iri kırılarak ilave edilirun kavrulurken diğer taraftan süt ve tozşeker bir tencereye alınarak kaynatılırun iyice kavrulunca ilk olarak pekmez daha sonra kaynayan süt,tozşeker karışımı ilave edilerek arada karıştırılarak pişirilirservis tabağına alınır, üzerine ayrılan ceviz ve hindistan ceviziyle servis yapılır
Not:Okay Usta Tarifi




Alıntı Yaparak Cevapla

Pekmezli Helva Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Helva Tarifleri



Pekmezli Ve Fıstıklı Helva
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş ve tuzu alınmış)
- 1/2 su bardağı un
- 1/4 su bardağı su veya süt
- 1 su bardağı pekmez
Hazırlanışı:
Çok hafif ateşte, yağla unu pembeleşinceye kadar, yaklaşık 50-60 dakika kavurun Ayrı bir kapta sütü kaynatın ve pekmezi karıştırın Kavrulan yağla unu ateşten alarak sütlü pekmezin üzerine dökün Tekrar ateşe koyup tencereye yapışmayınca kadar karıştırın 15 dakika dinlendirin İstenilen şekilde servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Pekmezli Helva Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Helva Tarifleri



Pekmezli Un Helvası
Malzemeler:
- 100 gr tereyağı
- 1/2 çay bardağı fındık yağı
- 150 gr un
- 1 su bardağı pekmez (ben keçiboynuzu pekmezi kullandım)
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
- Ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Öncelikle pekmezi ve suyu bir kapta karıştırınTereyağını ve fındık yağını genişçe bir çelik tavaya alın, tereyağı eriyene dek ocakta ısıtınYağ eridikten sonra tavaya unu ekleyin, tahta kaşıkla, kısık ateşte unun rengi altın rengini alana dek karıştırarak kavurunPekmezli suyu tavaya dökün Suyu çekildikten sonra (hemen çekiliyor) ocağın altını kapatın Daha sonra toz şekeri ekleyin ve karıştırın Şeker tatlının sıcaklığıyla hemen eriyecek
Tatlının ilk sıcaklığı geçince hemen kaşıkla parçalar alın, cevize, hindistan cevizine ya da antep fıstığına batırın En makbulü ılıkken servis yapmak




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.