![]() |
Pekmezli Helva Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmezli Helva TarifleriPekmezli Helva Malzemeler: - 5 su b ![]() - 150 gr ![]() - 1 su b ![]() - 1 su b ![]() - 2 su b ![]() - 1oo gr ![]() - 2 çorba k ![]() - sıvuyağ Hazırlanışı: Sıvıyağ ve tereyağı tavaya alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Okay Usta Tarifi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pekmezli Helva Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmezli Helva TarifleriPekmezli Ve Fıstıklı Helva Malzemeler: - 1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş ve tuzu alınmış) - 1/2 su bardağı un - 1/4 su bardağı su veya süt - 1 su bardağı pekmez Hazırlanışı: Çok hafif ateşte, yağla unu pembeleşinceye kadar, yaklaşık 50-60 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pekmezli Helva Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmezli Helva TarifleriPekmezli Un Helvası Malzemeler: - 100 gr tereyağı - 1/2 çay bardağı fındık yağı - 150 gr un - 1 su bardağı pekmez (ben keçiboynuzu pekmezi kullandım) - 2 su bardağı su - 1 su bardağı toz şeker Üzeri için; - Ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi Hazırlanışı: Öncelikle pekmezi ve suyu bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlının ilk sıcaklığı geçince hemen kaşıkla parçalar alın, cevize, hindistan cevizine ya da antep fıstığına batırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|