Kayısı Reçeli Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı Reçeli TarifleriKayısı Reçeli Malzemeler:
Kayısıları yıkayın, çekirdeklerini temizleyin Derin bir kaba kayısıları dökün üzerine şekerin tamamını ilave edin 1 gece buzdolabında bekletin Ertesi gün kayısılar pişene dek kaynatınız Ocağı kapatmadan önce yarım limon suyunu reçele ekleyin Birkaç dakika bekleyip ocağı kapatın Soğuyunca kavanoza alabilirsiniz Afiyet olsun![]() |
|
Kayısı Reçeli Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı Reçeli TarifleriKayısı Reçeli Malzemeler:
Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerinden ayırın Tencereye tozşeker ve suyu alıp şerbet gibi kaynatın İçine kayısıları ekleyin Kıvam alana kadar pişirin En son limon suyunu ve kayısı çekirdeklerini ekleyin Sıcak, sıcak kavanozlara doldurun Ağzını kapatın Ekmeklere sürülebilir kıvamda nefis bir reçel oldu kayısı reçeli yapmanın tam zamanı afiyet olsun![]() Not:Oktay Usta Tarifi |
|
|
|